Opbouw houten vloer met zwevende ondervloer, infrarood folieverwarming en parket

Hoplakee

 • #1
Beste klussers,

Bedankt dat jullie de tijd nemen om even mee te denken. Ik ben Wart uit Rotterdam en ben bezig met een renovatie van een bovenwoning uit 1933.

Ik probeer momenteel uit te vogelen in welke volgorde ik mijn vloer in de huiskamer op wil gaan bouwen. Het gaat om een houten vloer, welke ingeblazen is met cellulosevlokken.

ik wil een trillingsdempende ondervloer, infraroodfolieverwarming en daaroverheen zwevend parket leggen.

Nu zie ik door de bomen het bos niet mee als het aankomt op ondervloeren en fabrikanten hiervan.

Graag zou ik willen weten op welke materiaaleigenschappen ik moet letten voor de ondervloer in combinatie met de vloerverwarming. Zo zat ik te kijken naar vlokkenschuimplaten (polyurethaan), maar is dit stevig genoeg als ondervloer, of moet hier dan bijvoorbeeld nog een laag multiplex overheen? En aangezien dit samen natuurlijk al in de kosten loopt, zijn hier betere materialen voor? Ook om bijvoorbeeld meer massa te creëren?

Ik zou de feedback enorm waarderen,

Vriendelijke groeten,

Wart
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Wanneer je tussen de houten ondervloer en de folieverwarming nog een isolatie wenst te plaatsen, kijk dan naar een drukvaste isolatie, zoals bijvoorbeeld XPS platen.
  Waarom zou je trouwens massa willen creëren bij folieverwarming? Je hebt een verwarmingsmethode gekozen die van onderen zo goed mogelijk geïsoleerd dient te worden, om zoveel mogelijk de warmte aan je parket te kunnen overbrengen.
  Dit is een totaal andere verwarmingsmethode dan bijvoorbeeld een gefreesde vloerverwarming, waarbij massa wel een rol kan spelen.
   

  Hoplakee

  • #3
  Bedankt voor het reageren.

  Het voorkomen van contactgeluid d.m.v. een trillingdempende ondervloer vind ik belangrijk aangezien het flink gehorig is. Opbouwhoogte is geen belemmering en ook heb ik er budget voor. Daarnaast moet het natuurlijk geschikt zijn voor de folieverwarming die erboven komt. Bij sommige van deze vloeren dient er dan nog laag plaatmateriaal overheen te gaan voor het verdelen van de druk, zoals multiplex. Dit bedoelde ik met massa.


  Ik zie bijvoorbeeld vlokkenschuim, steenwol, geperst houtvezel polypress, fermacell en rubberkurk voorbij komen en heb geen idee welk materiaal de beste keuze zou zijn voor mijn wensen wat betreft geluidsreductie i.c.m. de infrarood verwarming en parketvloer.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu