Zwevende toiletpot vervangen, ombouw behouden.

Bastiaan1975

 • #1
Hallo, Ik heb een vraag: de toiletpot is gebarsten doordat er iets in is gevallen. Nu is de pot spoelknop van Geberit. Op de pot zelf staat geen merk. Kan ik hem vervangen door elk mogelijk andere pot van Geberit , of zijn de afmetingen niet universeel? Worden potten 'los' verkocht, dus zonder de ombouw? Hartelijk dank alvast! Groet Bastiaan

dubbelpost verwijderd - mod
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wilibald

  Specialist Verwarming
  • #2
  Geberit maakt geen potten maar is het merk van het inbouwreservoir.
  Je kan in principe elk ander merk en type pot plaatsen, als je maar rekening houd met 3 punten: De bevestigings draadeinden kunnen op 2 maten zitten 18cm of 21cm uit elkaar.
  Altijd dezelfde hart afstand voor je nieuwe toilet kiezen (is meestal 18cm), de draadeinden kunnen nu te kort zijn, mogelijk kan je ze uitdraaien anders moet je ze verlengen of vervangen en als laatste, de aansluit buizen van de afvoer en watertoevoer zullen niet meer passen, deze zal je ook moeten vervangen.
   

  Bastiaan1975

  • #3
  Hallo Wilibald, dank voor je antwoord. Ik ben er echt mee geholpen.

  Vraag; wat bedoel je met hart-afstand?

  je geeft ook aan dat ik de aansluitbuizen van aan- en afvoer niet meer zullen passen. Wat maakt dat ze niet meer passen? Omdat ik ze los heb moeten wrikken en ze dan niet meer water-en lekdicht zullen zijn is het beter deze te vervangen?

  weet jij een goede website waar ik potten zou kunnen bestellen? Ik zie door de bomen het bos niet meer op het net....wellicht weet jij een goede site?
  Dank je.

  Groet Bastiaan
   

  Wilibald

  Specialist Verwarming
  • #4
  Hart afstand is de maat waarop de draadeinden uit elkaar zitten van midden tot midden.
  De lengte van de aansluitbuizen zal aangepast moeten worden aan de nieuwe pot, is voor elke pot anders.
  De afdicht rubbers hiervan zou ik altijd vervangen (grote kans dat het anders gaat lekken) en deze zitten ook bij de nieuwe aansluitbuizen.
  Nee ik weet geen site maar google is wat rond
   

  Utreg

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Er worden hier geen namen genoemd van zaken, dit is een klus forum geen reclame forum.

  Wat betreft je pot die kan je gewoon bij een bouw markt of sanitair zaak kopen, gezien je een geberit druk knop heb zal je geen probleem hebben om een pot te vinden ,daar passen vele potten op.
  Neem wel een nieuw verbindings set mee , en de draad einden kan je meestal een stuk uit of indraaien.
  Meet de lengte ervan en de afstand van elkaar en ga daar mee naar de winkel.


  Succes
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu