Zwevende planken aan "sandwichmuur"

Marjet

 • #1
Hallo klussers,

Ik wil graag in mijn keuken een plank onzichtbaar ophangen.

Nu heb ik een roodbakstenen muur, waar tegen wat rechtopstaande balkjes weer 2 gipsplaten zijn bevestigd. Ik heb dus muur, ongeveer 5 cm ruimte en dan gipsplaat waarvan de laatste in elkgeval 12 mm dik is.

Ik wil een plank ophangen van 290 cm lang bij 25 cm diep. Ik heb nog meranti multiplek van 38 mm, maar misschien is dat wel wat te zwaar.
Ik heb iets gehoord van schroefdraad ver in je muur slaan en dan gaten
in je plank. Maar hoe werkt het in mijn situatie? en gebruik ik pluggen?

Het is een amsterdams huis uit 1890.
Ik kijk uit naar jullie advies!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Het ophangen kan door lange houtdraadbouten in de muur te schroeven d.m.v. pluggen.
  De bouten er in draaien en daarna de kop er af zagen, vervolgens gaten in de plank boren en over de bouten heen schuiven.
  Het is wel een erg secuur werkje zowel met boren in de steen als in het hout.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  In Rioolbuis ophangen in kruipruimte staat een methode beschreven hoe je schroefdraad bussen in een muur kan bevestigen. De plaatsen van de draadeinden dan overnemen op je plank en de plank over de draadeinden schuiven.
   

  Marjet

  • #4
  Welke pluggen kan ik het best gebruiken voor die baksteen muur? en laat ik de pluggen doorlopen in de gipsplaten? Hoe diep ga ik in de baksteen? en hoe diep in de plank? Is die 38 mm multiplex geschikt, of is dat veel te zwaar? Dat het een secuur werkje is dat geloof ik wel. Ik hoop maar dat het niet te moeilijk is? :?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Gebruik minimaal 10 mm dikke bouten, de bijbehorende pluggen kunt u vragen bij de ijzerwarenzaak waar u de bouten haalt, er zijn zoveel verschillende soorten dat het niet te doen is hier een soort op te noemen, het is ook afhankelijk van de soort muur.
  Een ijzerwarenzaak zal de situatie bij u in de buurt waarschijnlijk kennen en u goed kunnen adviseren.

  De multiplex plaat is niet zo zwaar dat het moeilijkheden gaat opleveren mits u voldoende bouten gebruikt, het is ook weer afhankelijk wat u er op wilt zetten, dus weer de ijzerwarenzaak.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu