Zwevend Plafond ontkoppelende montagebeugels of veerregels? aanvullende vraag

Berk118

  • #1
Hoewel dit een oude draad is, heb ik ongeveer een vergelijkbare situatie als OP.
Vraag afgesplitst van dit topic - mod

Het huidige plafond gaat eruit en zal kaal worden gemaakt tot aan de balken en houtenvloer.
Onder de balken wil ik haaks op deze balken, MDF veerregels (om de 30cm) plaatsen en daarna met verspringend dubbel gipsplaat afwerken.
Er is voldoende ruimte onder deze houtenvloer (ik schat 20cm) voor steenwolplaten.

Er is veel over dit onderwerp geschreven, toch nog een paar vragen:

1) Op de bovenverdieping ligt een zwevende dekvloer (Fermacell), echter ik zal merken dat de houtenvloer waar die op ligt, onvoldoende is uitgevlakt en bovendien zitten er gaten in.
Vraag: @ Eikenhout.......is het niet beter om i.p.v. gipsplaat tussen de balken, OSB plaat of een of andere 'underlayment plaat' er tegen aan te verlijmen en te schroeven en daarna de steenwol er tussen te plaatsen? Zo ja, dienen de randen rondom de balken dan met rubberen isolatie te worden voorzien, vanwege mogelijke uitzettingen tussen de balken?

2) Onder de balken ontstaat er met deze haaks opgelegde veerregels een nieuwe ruimte. Dient deze ook tot op de gipsplaat te worden opgevuld met steenwol?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als er al een zwevende dekvloer aanwezig is, is er weinig reden onder de vloer extra gewicht aan te brengen. Dit zorgt er ook niet voor dat de vloer meer uitgevlakt wordt. Dus de link die je schetst snap ik niet.

Een laag isolatie ertussen is voldoende. In een andere topic wordt een maat genoemd, ik dacht 6 of 8cm. Helemaal opvullen is niet nodig.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #3
1 Maak, als je wilt, eens een schets van wat je wil maken.

2 Van welk geluid heb je last?

3 Hoe ziet de opbouw van de veerregels er uit?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu