Zwevend toilet ipv gewoon toilet, oude gat dichten

Wouterpb

  • #1
Ik heb hetzelfde "probleem" als in Zwevend toilet ipv gewoon toilet, mogelijk?: wil de vaste pot vervangen door een hangende. De afvoer verplaatsen lijkt me het grootste probleem. er is een kruipruimte dus dat valt mee. Ik heb ook een boorhamer dus ik denk dat je daarmee wel een gat kunt boren/hakken en dan de bewapening doorslijpen. Correct?

Maar hoe maak je dan het oude gat dicht? plankje eronder stutten en aansmeren kan ik me voorstellen maar dan valt het er toch zo weer doorheen lijkt me. Of moet er een soort bewapening gemaakt worden opnieuw?

Dank,

Wouter
 

Arie

  • #2
Ik zou een betonboorder laten komen, zelf met een boorhamer een gat van 120 maken is best een klus.
Boor dan eerst gaten rond het gat en hak dan het middelste eruit.

Het oude gat dichten kun je inderdaad doen met een plankje langs de onderkant klemmen, daar beton instorten.
Het is niet verkeerd om daar een beetje bewapening in te doen. Als je geen betonijzer hebt kun je bijv. ook prikkeldraad pakken.

Let erop dat er nergens metaal in aanraking komt met lucht na het storten, anders kan het gaan roesten en scheurt je beton.
Als je bang bent dat het er gewoon doorheen valt, kun je ook de bovenste paar cm van het gat wat breder uithakken. Dan heeft je nieuwe beton wat meer houvast.
 

Wouterpb

  • #3
Is dat nog te betalen dan als je een boorder laat komen?

Zou het resultaat niet netjes genoeg zijn als ik zelf een rij gaten boor en het midden eruit breek?

Bedankt,

Wouter
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als je een boorder laat komen, boort die een strak gat met een diamantboor/zaag, netjes glad door het beton en betonijzer heen.

Als je het zelf boort met een heleboel gaten, schraapt de boor op het betonijzer en gaat er langs of wordt daardoor bot. Het lukt dan wellicht wel, maar je krijgt een uitgesproken rafelig gat.

Ik heb een keer bij een gereedschaps-verhuurbedrijf een diamantboor gehuurd, dat was echter voor een gat van 50 mm door een dikke laag beton (dragende vloer van 1e etage). Het ging subliem en was eigenlijk helamaal niet zo duur. In hoeverre dat ook kan voor jouw afvoerpijp weet ik niet, maar je zou het kunnen informeren. (Kijk in de Gouden gids oid)

Geeft wel een waterballet, zorg dat er een ander bij is die ondertussen kan dweilen! En zorg dat je de tijd er voor kunt nemen, het gaat tergend langzaam maar je krijgt een zeer zuiver gat. Niet voorboeren met iets anders, dan gaat het niet meer!

Succes!
 

Wouterpb

  • #5
Bedankt. Ik ga eerst informeren voor een boor maatje 120.
 

Arie

  • #6
Betonboorder zwart zal circa E 60,- rekenen voor 1 gat van 120, hij zal in een kwartiertje klaar zijn.
Als je meerdere gaten laat doen wordt het meestal in verhouding een stuk goedkoper, dus als je nog een gat door de muur wilt is dit je kans :P
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Meneer Arie, waar haalt u een zwarte betonboorder vandaan?

Uit de donkere bossen van Afrika?

Zwart werk mogen we niet stimuleren!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu