Zwaluwstaartvloer

Capela

  • #1
Vandaag de Lewisplaten gelegd voor mijn nieuwe badkamer. Volgende week ga ik betonstorten. Nu ga ik een scheidingswandje plaatsen op 15 cm van het einde van de lewisplaat. Deze komt dan op de 5 cm dikke plaat. De overige 15 cm van de plaat wil ik gewoon opvullen, zodat vanaf de andere kant (slaapkamerkant) er een laminaat vloer op gelegd kan worden. Aangezien de dragende balk wel aan het einde van de lewisplaat zit, twijfel ik momenteel nog of er problemen zullen gaan onstaan door de verschillende diktes. Iemand hier ervaring mee?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wel handig om te weten waaruit de scheidingsmuur/wand bestaat.
 

Capela

  • #3
Houten balken 5x7; 30 cm hoh, en aan beide zijden 12.5 mm gipsplaat. Rockwool isolatie ertussen. Er komt trouwens een wastafel aan te hangen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Geen probleem, gaat wel goed.
 

Capela

  • #5
@Jan
Ik heb nog een wapeningsnetje van rond 6. Deze komt 6 mm boven de bovenflens van de zwaluwplaat te liggen. Aangezien het een kruisnet is, heb ik dus effectief te maken met 12 mm hoogte. De dekking wordt daardoor 16 mm voor een vloer van 50 mm dikte. (16 mm zwaluwplaat + 6 mm afstandhouder+12 mm kruisnet+ 16 mm betondekking).
Een overlap met 1 maas is dus niet meer mogelijk voor twee naast elkaar liggende netten. De betondekking wordt anders slechts 4 mm. Ik wil ook minimaal 15 mm betondekking toepassen. Is gewoon tegen elkaar aanleggen dan een voldoende sterke oplossing?
 

Capela

  • #6
Zou trouwens egaliseermortel werken als extra dekking op je wapening. Dekking op de wapening is volgens mij alleen bedoeld om roestvorming te voorkomen. Dus dan gaat het om het afsluiten van lucht en water.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Wapening zit in het onderste gedeelte van de vloer en is bedoeld voor versterking van de vloer, wanneer er alleen maar een laag opzat tegen roest is de wapening ook niet nodig want die doet niets.
U kunt een wat dikkere laag beton storten.
Wapening moet elkaar voldoende overlappen.
 

Ralph

  • #8
En voldoende overlapping (laslengte) is bij deze kruismatten min. 2 mazen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
:prima:
Was ik vergeten :oops:
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #10
Als je netten goed neer legt veroorzaken overlappen geen hogte verschil
netten hebben aan 2 van de 4 zijde lange stekeinde voor de overlap.

Als je stukjes nnet gebruikt kan je in 1 richting de wapeningsstaven verwijderen ter plaatsen van de overlap.
 

Capela

  • #11
Vloer is afgelopen zaterdag gestort. Goed gelukt in ieder geval. Ook mbt tot de overlap van de wapeningsnetten. Ik denk dat ik nog wel een laagje egaline ga gebruiken om alles perfect waterpas te krijgen.

Het voorzetwandje en een scheidingswandje ga ik eerst doen. Daarvoor moet ik eerst twee balkjes (5x7) op de betonvloer schroeven. Na hoeveel dagen kan ik dit doen. De vloer ziet er na 2 dagen drogen al heel hard uit, maar misschien mag ik pas na een week boren.

Als ik die egaline nog ga doen, kan ik dan alvast de kimband aanbrengen op de beton en het eerste regelwerk of moet ik dat doen nadat de egaline is aangebracht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu