Zwaluwstaartvloer uitbreiden

CamJacobus

 • #1
Goedemorgen allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum en heb al het één en ander rondgekeken. Leuk en mooi om te zien hoeveel kennis hier bij elkaar verzameld is. Ik heb sinds afgelopen maandag de sleutel gekregen van mijn nieuwe (bestaande jaren-30) woning. Ik ben gelijk begonnen met het slopen van de badkamer. Na het slopen wil ik zelf een nieuwe badkamer plaatsen.

De badkamer is gelegen op de eerste verdieping. Deze verdieping heeft een houten vloer. De badkamer is voor een deel al voorzien van een zwaluwstaartvloer. Onder het bad dat ik heb weggehaald ligt geen zwaluwstaartvloer. Ik plaats geen bad terug en zou hier uiteindelijk ook een tegelvloer willen plaatsen. Kan ik hier gewoon een Lewis zwaluwstaartvloer neerleggen en volstorten met beton? Hoe maak ik de verbindingen tussen het huidige deel en het nieuwe deel? Moet ik hier een dilitatievoeg aanhouden en afdichten met kimband?

Bedankt alvast voor jullie reacties!

Jaco
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Je kan de bestaande rand beton een paar cm weghakken, dan krijg je een betere aansluiting. Over de naad ook kimband gebruiken.
   

  CamJacobus

  • #3
  Bedankt Ijkenhout, ik was mijn bericht al een tijdje kwijt :wink: Inmiddels heb ik de hele vloer er maar uitgehakt en een nieuwe vloer gelegd. Er bleek een soort piepschuimen vloer in combinatie met beton te liggen. Geen idee wat daar de officiële naam van is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu