Zwaluwstaartplaten verroest

Ilker

 • #1

Goedendag allemaal, ik zit met een dilemma, misschien dat ik aan de hand van jullie hulp een besluit kan nemen.

De helft van mijn begane grond ga ik sowieso de vloerbalken eruit halen en een broodjesvloer inzetten omdat er een aantal balken verzwakt / verrot zijn.

De andere helft van mijn net aangekochte huis (keuken, hal,wc) is paar jaar geleden gerenoveerd met nieuwe keuken,tegels, etc.

De constructie hiervan is als volgt:
vloerbalken -> zwaluwstaart -> vloerverwarming -> 4cm beton -> tegels.

De onderkant van de zwalustaartplaten zijn overal erg roestig vanwege licht vochtige kruipruimte (word aangepakt). Ik heb met Lewis contact gehad en zij zeggen dat hun lewisplaten aardig veel kunnen hebben en dat roest aan de onderkant niet al te erg is.

Wat zouden jullie mij adviseren om te doen, toch alles eruit en meteen ook broodjesvloer of gewoon laten zitten ? OF hoe kan ik testen / onderzoeken of deze constructie nog goed is ?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Het antwoord van lewis is duidelijk. Als de roest-schollen eraf vallen wordt het een ander verhaal.

  Zijn de houten balken nog goed?
   

  hvhh

  • #3
  Ik weet dat dit een oud topic is, maar ik heb hier nog wel een toevoeging op voor toekomstige lezers. De standaard zwaluwstaartplaten van Lewis die overal verkrijgbaar zijn, hebben een zinklaag van Z100. Dit is goed voor klimaatklasse C1 (Verwarmde gebouwen met droge lucht en een schoon binnenklimaat: hotels, kantoren, winkels, scholen). In het geval van een kruipruimte heb je eerder te maken met een klimaatklasse C2 (Onverwarmde gebouwen waar lichte condensatie kan optreden: opslagplaatsen, sporthallen) en is het beter om platen toe te passen met een Z275 verzinking. Z275 is als particulier wellicht wat moeilijker aan te komen in het geval van Lewis platen, maar concurrenten bieden deze platen ook aan met een Z275 zinklaag.

  Wat meer info ten aanzien van corrosieklassen:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu