Zwaluwstaart betonnen vloer op stalen balken

Jeroen68

  • #1
Ik probeer een wc vloer te maken van zwaluwstaart platen met beton en vloerverwarming erin. De WC vloer komt over 4 stalen balken (begin 1900) met daartussen een soort gemetselde gewelven. Onderstaand een foto van 2 van de balken (60cm hoh):

Zou ik normaal de platen 'koud' hierop leggen? Ik zou het graag een beetje willen isoleren ivm de vloerverwarming. Is dat zinvol? Ik heb tussen de stalen balken en de onderkant vloer tussen 0 en 2 cm ruimte. Zijn er ook suggesties voor de ruimte boven de 'gewelven'? Is een paar cm glaswol oid zinvol hier?

Hartelijk dank

 

Millew

  • #2
Je kan de ruimte tussen gewelf en zwaluwstaartplaten opvullen met isolatiekorrels (piepschuim). Daarmee vul je de ruimte beter dan met glaswol.
Als je nog wat omhoog kan met de nieuwe vloer, dan zou je de stalen balken kunnen ophogen met hardhouten latten. De isolatielaag kan dan wat dikker worden.
 

Jeroen68

  • #3
Dat klinkt goed.

En dan de vloer los op de hardhouten latten leggen? 60cm hoh is geen probleem, toch?
 

Millew

  • #4
Met vloerverwarming moet je de zwaluwstaartplaten altijd los op de balken leggen.
Als je het niet helemaal vertrouwt, kan je de latten vastlijmen op de stalen balken met montage kit. Kunnen ze ook niet verschuiven bij het leggen van de platen.

60 cm is geen probleem, als je maar de voorgeschreven laagdikte van het beton aanhoudt. Voor een vloer met vloerverwarming is dat minimaal staalplaatdikte (16) + diameter v.v.buis (16->-20) + 20 mm dekking.
 

Jeroen68

  • #5
Perfect! Materiaal gehaald. Ik ga over een paar dagen storten.

Ik heb ook reflecterende goudfolie (reddingsdeken). Zou dat nog zinvol zijn als isolatie?
 

Millew

  • #6
Die folie reflecteert warmtestralen. Gezien de temperatuur van de vloer en het feit dat alle materialen met elkaar contact maken, denk ik dat er weinig of geen straling is.
Dus heeft die folie niet veel nut.
 

Jeroen68

  • #7
OK, dank je!
 

Jeroen68

  • #8
Nog een kleinigheidje...... Hoe zorg ik dat het riool voor de wc precies haaks door de 5cm dikke vloer komt? Zijn vast tips voor. PVC gewoon in het beton storten? Ik ga het dit weekend storten. Morgen de afvoer maken.
 

Millew

  • #9
De PVC buis kan je mee instorten, maar wikkel daar een een stuk schuimband omheen, b.v. hetzelfde als dat je hoort te gebruiken om de beton los te houden van de muren.
Zo kan je eventuele scheefstand later nog corrigeren. Probeer de buis wel zo goed mogelijk in positie te monteren. Eventueel met behulp van tijdelijke beugels.
 

Jeroen68

  • #10
Schuimband heb ik. Gaat lukken zo, dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu