Zonneboiler op houten vloer

Sandoz

  • #1
Ik was van plan een vrij grote zonneboiler te laten installeren, de enige plek waar die zou kunnen komen is de ketelruimte, die helaas alleen een houten ondervloer heeft(balken). De boiler gevuld zal ca 550 kg gaan wegen. Wat kan ik aan die vloer doen dat dat gewicht geen probleem meer is?

Ik mag tenminste aanemen dat die houten vloer totaal ongeschikt is?

een andere mogelijkheid zou een enkelsteens muurtje doorbreken naar de garage, en de boiler daar op laten rusten, maar ik betwijfel of dat sterk genoeg is
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Of die houten vloer het houdt hangt af van de overspanning, balkdikte en dergelijke zonder extra info is daar nu moeilijk een ja of nee op te geven.

Een vierkante meter bakstenen muur weegt al gauw zo'n 150 kilo. met een dikke pleisterlaag zelfs meer. Wanneer je van de vloer tot het plafond 2,5 meter weg haalt betekent dat dat je 375 kilo materiaal verwijdert. Wanneer die muur op een goede fundering staat kun je dat rustig vervangen door je zonneboiler. Wel goed verankeren dat hij niet omvalt en bovendien ook eerst checken of die muur niet een dragende functie heeft. Ook de ketel niet direct tegen de muuropening aanplaatsen omdat hij met dat gewicht aan water erin en door opwarming wellicht wat kan gaan vervormen of uitzetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu