Tocht/kou vanuit houten verdiepingsvloer

honda-noob

  • #1
Dag allemaal,

zit met een probleem. Ik merk aanzienlijke kou, wellicht tocht, door een houten verdiepingsvloer (jaren 70 woning). Gaat om de vloer tussen begane grond (woonkamer) en 1e verdieping (slaapkamer). Er ligt tapijt, gespannen met spijkerlatjes en onder het tapijt ligt vilt, behalve net voor de plinten. Laat daar nou, tussen tapijt en plint, kou vandaan komen. Zie foto.

Vraag is nu; hoe kan dit het beste aangepakt worden? Tochtstrips/tochtband? Rubber? Foam? Extra vilt? Mijn idee was iets van foam tochtband plaatsen, dit zal het tapijt wel iets ophogen rondom de plinten verdenk ik.
Het doel is voorkomen van de kou die omhoog trekt. Isoleren is geen doel in deze klusvraag (al ben ik wel benieuwd waar die kou vandaan komt)

IMG-20231201-WA0022.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wel of geen spouwmuur?
 

honda-noob

  • #3
Wel spouwmuur, en is lang geleden geïsoleerd. Weet niet hoelang geleden en weet ook niet waarmee, denk EPS korrels
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Dan moet er ergens anders koude lucht van buiten in de ruimte boven het plafond komen. Want boven en beneden worden verwarmd.
 

honda-noob

  • #5
Ja dat zal inderdaad wel. Wordt vrees ik lastig te achterhalen; de gevel ziet er namelijk prima uit, zie geen grote kieren oid rondom de kunstof kozijnen. Dus dan wordt het moeilijk te achterhalen waar dan de koude lucht vandaan komt.

Maar om terug te komen op mijn hulpvraag; wat is voor nu het beste om de koude lucht zoveel als mogelijk te verminderen/dempen/tegen te gaan? Spijkerlatjes verwijderen, extra vilt/ondertapijt aanbrengen en spijkerlatjes en tapijt terug plaatsen?
 

honda-noob

  • #6
Om nog even hierop terug te komen met een antwoord; heb het opgelost door vilt van ~7mm dik te plaatsen op de zichtbare houten delen. Naar mijn idee houd dat de kou voldoende tegen. Topic kan wmb gesloten worden.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Als het voor jou goed is, dan is het goed. Maar mijns inziens heb je de werkelijk oorzaak niet achterhaald en opgelost.
 

honda-noob

  • #8
Klopt, het is meer symptoombestrijding; maar het werkt wel.
Weet dat er ergens anders een probleem zit en verdenk het balkon aan de voorkant vd woning, specifiek de platen aan de onderkant; denk dat hierdoor veel lucht (kou) tussen plafond woonkamer en vloer 1e verdieping kan komen. Zal dit eens nameten met een thermometer, maar dat is een klus voor een andere keer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu