Zonneboiler lekt soms water

Dutchlimits

  • #1
Beste klusideeers,

Wij hebben een huis gekocht waar een zonnecollector met bijhorende boiler op de eerste etage zit gemonteerd. Het betreft een houtskeletwoning, dus het water kruipt dan ook gemakkelijk naar beneden.

Wij wonen hier nu enkele maanden en hebben pas na ongeveer 4 maand een vlek in het plafond (terug) gekregen, dus het (uitbundig) lekken gebeurd sporadisch. De vlek zat er ook al toen wij hier kwamen wonen, maar is overheengeverfd door ons. We wisten ook niet dat de oude vlek door de lekkende boiler komt.

Het verbaasd mij dat de vlek (van 10cm groot) in de gipsplafond pas na enkele maanden terug is gekomen. Toen ik naar boven liep om te kijken, was de vloer gedeeltelijk nat in de betreffende ruimte op de eerste etage.

Na het drogen zag ik niets meer lekken. Na enkele keren te hebben gecontroleerd, zag ik op een bepaald moment dat de boiler ineens een plasje liet lopen. Hij drupt dan ook wel relatief snel. Is het normaal dat de boiler op deze plek af en toe lekt? Zie foto's, ik markeer de plek in het rood waar het water drupt en het water belandt. Dit gebeurd niet bij het afdekkapje/dopje, maar iets erachter waar een leiding omhoog loopt naar een rood iets. Ik weet dat een boiler een overdruk nodig heeft, maar ik ben alles behalve een installateur!

Voor nu tijdelijk een handdoek en opvangbakje eronder gelegd om het lekker naar beneden te voorkomen. Uiteraard zoek ik een permanente oplossing.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Dat is de vul / aftapkraan. Die zou geen water moeten aflaten.
Staat de zwarte hendel van de kraan volledig dicht?
Kan je de kraan wat vaster aandraaien?
Zit het dopje op de kraan goed aangedraaid?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu