Zoldervloer isoleren onder geisoleerd dak

Studiostevus

  • #1
Goedemorgen - eerste post maar al jaren is dit forum steun en toeverlaat!

Ik ben voornemens de zoldervloer te isoleren onder een reeds geisoleerd dak. Waarom? Omdat het op de zolder ondanks isolatie 14.5 graden is en het er sterk tocht (buiten is het 10 graden), en ik de indruk heb dat hier veel warmte uit de rest van het huis naar weglekt. De slaapkamer onder de zolder is 16-17 graden, zonder stoken dat wel.
  • Schuin dak is geisoleerd met glaswol met folie naar de binnenkant. Dit ziet er nog goed uit, maar zoals gezegd is het op zolder koud en tocht het dus duidelijk niet afdoende.
  • Zoldervloer is planken met daaronder ruimte, en daaronder een origineel plafond en daaronder een lichtelijk verlaagd plafond (door de vorige eigenaar). Ertussen zit lucht (en ik zie de stof er in waaien).
  • De zolder is opslag en bereikbaar met een vlizotrap
  • Onder de zolder zitten een slaapkamer, een badkamer (! condens !), en het trappenhuis waar de vlizotrap in uitkomt.
  • Het dak heeft een ruime overstek/overhang, ik weet niet of ik dat moet isoleren (heeft geen zin lijkt me, zolang de schil dicht is wat het nu niet is)

Mijn vraag is op welke manier (materiaal) de zoldervloer te isoleren, met of zonder dampfolie? (gegeven dat er zowel een slaapkamer als een badkamer onder de zolder zitten)?
 
Laatst bewerkt:

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Isoleren van een zoldervloer heeft maar zeer beperkt zin. Zo krijg je het luik van de vlizotrap niet goed.

Als het op zolder waait, kan je beter dat aanpakken. Bijvoorbeeld door met isolatie de kieren dicht te stoppen en daarna afkitten of afplakken met speciale luchtdichtingstape.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu