Zolderkamer met schuin dak isoleren

Mark-79

 • #1
Hallo mede forummers.
Ik heb het e.e.a opgezocht,maar kon niet en exact antwoord vinden op m'n vraag,namelijk;
We willen de zolder gaan isoleren,omdaar vervolgens een slaapkamer van te maken.
Het dak bestaat van buiten af uit pannen,panlatten en dan het dakbeschot,er ligt niets verder tussen.
Mijn vraag,kan ik met tempex van zeg maar 4 á 6 cm dikke platen de zolder gaan isoleren en dan regels maken op het dakbeschot waar tussen de tempex wordt geplaatst,zodat de tempex strak tegen het dakbeschot komt of moet hier tussen een ruimte komen ivm ventileren?
Vervolgens wil ik over het regelwerk gipsplaten plaatsen,afkitten en laten spackspuiten.
Voldoet die dikte tempex een beetje aan isolatie voor die ruimte en moet ik nog folie plaatsen tussen deze constructie of is dat niet nodig?
Dus gewoon tempex tegen het dakbeschot en daar meteen overheen de gipsplaten.
Mvgr.Mark.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ruudvee

  • #2
  Tussen je gips en isolatie moet nog wel folie.
  Maar een dikke isolatiedeken isoleert een stuk beter dan tempex.
   

  Jeronimooo

  • #3
  Om goed te isoleren moet je lucht dichte verbindingen maken tussen tempexplaten onderling en de rest van de konstruktie, ik vind tempexplaten eigenlijk geen geschikt materiaal voor huis isolatie.
  Tempex werkt redelijk als thermische isolator, wil je ook geluid isoleren (regen, wind, verkeer) dan heb je er niks aan: de massa is te laag. Beter is om dan glas of steenwol te gebruiken. Dit is ook makkelijker sluitend in de konstruktie op te nemen.
  De luchtlaag tussen dakbeschot en isolatie staat nog steeds ter discussie. De sites van isover en rockwool zeggen allebei hetzelfde: het heeft voor- en nadelen, en ze raden het nu weer af, voor zover ik begrijp.
   

  Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ze raden het inderdaad af:

  (commerciële link verwijderd)
   

  Mark-79

  • #5
  Ok,bedankt zo ver.
  Dus het beste is bijv. om glaswol te kopen,regelwerk op het dakbeschot te schroeven,hier tussen glaswol plaatsen strak er tussen en meteen tegen het dakbeschot het isolatie materiaal plaatsen,over de alulaag die al op de isolatie zit,de naden afplakken en dan de gipsplaten er op?
  Aan de buitenzijdes komt de alulaag tegen de muur zeg maar,moet ik hier ook alutape gaan plakken?
  Mvgr.Mark.
   

  EdP

  • #6
  Ja de randen ook zoveel mogelijk afplakken, alleen kun je niet plakken op een stenen muur bijv. De randen van de gipsplaat wand kun je aan het eind ook met acrylaatkit afwerken.
   

  Mark-79

  • #7
  Ok,bedankt!
  Ik ga zsm kijken voor alle materialen.
  Meer tips zijn altijd welkom,ben toch nog niet direct aan de gang omdat ik eerst andere werkzaamheden heb.
  Mvgr.Mark.
   

  Mark-79

  • #8
  Vraag verwijderd, er wordt op dit forum geen merkgericht advies gegeven of producten beoordeeld, mod.
   

  Mark-79

  • #9
  Als ik dan vraag of er mensen ervaring hebben met isoleren dmv een produkt en de daar bijbehorende inblaasmachine welke je dient te gebruiken om holle ruimtes te isoleren???
   

  Mark-79

  • #10
  Nog even een vraag voor we beginnen...het dakbeschot is spaanplaat (22 mm dik) en deze zijn geschroefd,maar waar ze tegen elkaar komen zit een naadje van een kleine 2 á 3 mm. moet ik al deze naden afkitten of kan hier gewoon glaswol tegen aan?
  Volgens mij zijn we er nu ook uit hoe het aangepakt moet worden qua isoleren...glaswol met alu laag aanbrengen tussen de balken die op het dakbeschot geschroefd worden,direct tegen het dakbeschot aan,naden onderling afplakken met alu tape en daarna aftimmeren met gipsplaten,dit klopt toch?
  Mvgr.Mark.
   

  Ruudvee

  • #11
  Op mijn zolder ben ik met exact de zelfde klus bezig.
  Die naden tussen de dakplaten heb ik voorzien van PUR schuim.
   

  Mark-79

  • #12
  Ja dat wil moeilijk,aangezien de naden dus maar slechts een paar mm. zijn.Misschien dicht kitten?Anders had ik inderdaad pur kunnen gebruiken.
   

  Mark-79

  • #13
  Heb de meeste materialen in huis...
  Heb glaswol gekocht met een dikte van 8 cm en een rd waarde van 1.85,dit zal toch voldoende moeten zijn voor op een zolderkamer (waar ook een radiator wordt geplaatst)?Of hadden we toch beter de 11 cm dikke moeten kopen met een rd waarde van 2.50?De rollen van 8 cm waren aanzienlijk goedkoper dan die van 11 cm aangezien ze flink afgeprijsd waren.
   

  Fiesiekus

  • #14
  Bij nieuwbouw wordt pas met een Rd = 2,5 W/m2 K, voldaan aan het bouwbesluit.
   

  Mark-79

  • #15
  Ok,denk dat we dan gaan ruilen met die van 11 cm dik,dan kunnen we deze bijna tegen het dakbeschot plaatsen,achter balken van 5 x 5 cm. dan komen we bijna gelijk aan de dikte vd gordingen,zo kunnen we de gipsplaten gelijk over de gordingen plaatsen zodat deze niet meer zichtbaar zijn,maar dan zit er dus een kleine cm. ruimte tussen het dakbeschot en de isolatie,leverd dit problemen op of is dit zonder problemen mogelijk?Wie weet raad,dan kunnen we ze morgen gaan omruilen.
   

  EdP

  • #16
  Dat is geen probleem. Er is sowieso een golfbeweging gaande in isolatieland. De ene keer vindt men dat je ruimte moet houden, dan weer vindt men dat je koud tegen het dakbeschot moet plaatsen.
   

  Kloek77

  • #17
  Morgen (vandaag inmiddels) is het koninginnedag,
  ik zou even informenren of men dan wel open is. :D
   

  Mark-79

  • #18
  Ze zijn gewoon open hoor.(daar had ik al na gekeken) :D
  @ Edp:bedankt voor je reactie.
   

  Mark-79

  • #19
  Zo..rollen omgeruild tegen die van 11 cm.
  Had 1 pak meer nodig aangezien er minder m2 in zit en was totaal een tientje meer kwijt,nu kunnen we beginnen! :D
  De isolatie die tegen elkaar komt daarvan plak ik de naden af ,maar is het noodzakelijk om de naden tussen isolatie en gording en muur ook af te tapen?(de kopse kanten,weet niet of alutape hecht aan beton en hout?)
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #20
  Nee, is niet nodig wanneer de isolatie goed op elkaar en op de constructie aansluit.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu