Zolderdak isoleren - pannendak asbest platen

Mannic

  • #1
Hoi ik ben een nieuw lid hier op het forum. Ik heb sinds een week de sleutel van ons nieuwe oude huis. Het bouwjaar van het huis is 1930, vandaar oud huis. Ik loop met de gedachten om het dak van de zolder, wat onze slaapkamer wordt te isoleren. Ik heb bij de bouwmarkt een klusfolder meegenomen over het isoleren in het algemeen. Ik heb een pannendak, waar nog asbest platen onderliggen, en hier tegen liggen piepschuimplaten en daar tegen zit weer een geperforeerde folie, met daar tegen gips platen, wat de afwerking is. In de boven genoemde folder las ik dat ik nu niet zomaar glaswol kan plaatsen tegen dit dak, ivm vocht doorlating. Nu willen we in de toekomst het pannendak eens laten vernieuwen en het asbest laten vervangen. Is het toch mogelijk dit dak te isoleren of raden jullie ervaren klussers het ook af. De folder, geeft een methode als alternatief maar dit is zeer duur. Het alternatief, is ook op basis van glaswol.

Mvg Mannic
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik heb een pannendak, waar nog asbest platen onderliggen, en hier tegen liggen piepschuimplaten en daar tegen zit weer een geperforeerde folie, met daar tegen gips platen, wat de afwerking is.
Het dak is dan toch al geïsoleerd ?
 

Mannic

  • #3
Dat dacht ik ook, maar ik werdt er door iemand op geattendeert tot het ook een flink stuk kouder op de zolder is dan elders in het huis. Nu staat op de zolder een dakkapel met enkelglas, en ik denk tot hier ook veel warmte verloren gaat.

Maar zou ik wel tegen die piepschuim platen nog een laag kunnen zetten?.

Mvg mannic
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Als het dak op termijn vervangen wordt lijkt een grote investering me niet zinvol. Wordt de zolder wel verwarmd?
 

Mannic

  • #5
Ja de zolder wordt wel verwarmd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu