Zoeken van stadsverwamingsleiding in betonvloer

Bramkov

  • #1
Ik zoek al enige tijd naar een manier om de stadsverwarmingsleiding bij op zolder te traceren. Dit ivm het plaatsen van een muurtje dat ik wil verankeren. Er ligt een laminaatvloer op. Verder heb ik al eens geprobeerd (op het beton, niet op het laminaat) met de plantenspuit te kijken welke plekken het snelst drogen, met de verwarming op hoog. Geen duidelijk resultaat. Voelen naar de warmste plek: zelfde resultaat. Dus mijn vraag is: is er een andere manier om vast te stellen waar de leiding ligt? Deze is van pvc.... Boren wordt anders wel erg spannend :(
Alvast dank!
 

Freekcv

  • #2
Hier zijn speciale infrarood thermometers voor, maar die zijn best wel prijzig.
er zijn ook bedrijfen die hierin gespecialiseerd zijn
 

Azijnpisser

  • #3
Bij de sanitairgroothandel is een folie verkrijgbaar, welke verkleurt met de temperatuur. Leg deze goed vlak op de vloer, en je ziet het. Laminaat zal het echter wel lastiger maken.
 

Xr8

  • #4
Maak op de plaats waar het muurtje komt een gat in het laminaat en hak daar ter plaatste voorzichtig de cementdekvloer weg tot op de betonvloer.

Je weet dan of daar een leiding loopt of niet. Doe een en ander niet met een t scherpe beitel. Je bent er zo door heen.

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Als ik het mis heb mag iemand mij corrigeren maar volgens mij mag er in een vloer met vloerverwarming niet geboord mag worden, de verhuurder of de VVE staat dat niet toe.
Het is ook niet nodig want er zijn voldoende lijmen in de handel waarmee u een muurtje kunt verankeren, eventueel met behulp van een strip op de vloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu