Zijwang dakkapel /Gat/ Isoleren

Klusnoob1

  • #1
Ik heb onze slaapkamer helemaal gestript, met de gedachte eens goed te gaan isoleren. Nu kwam ik bij de zijwang dakkapel een stuk hout tegen wat er zwart en verrot uitzag, onder waar een vorige bewoner een dikke houtmoer voor paal schotelantenne zonder voor te boren erin had geramd. Ik heb dus gelijk al het rotte hout verwijderd om te kijken hoe erg het was. Het betreft eigenlijk een relatief klein gat, en dus maar één schroot van de zijwang. Nu vraag ik mij af of ik gewoon één schroot kan vervangen ? Of is het beter om alles te vervangen door trespa ? Met trespa krijg ik namelijk iets meer ruimte om te isoleren . Maar daar heb ik nog nooit mee gewerkt , kun je dat gewoon vastkitten of moet dat persé met die trespa schroeven vast ?

Als ik toch bezig ben : het daklood , ziet er nog redelijk uit maar kan toch vernieuwd worden , of een tweede laag er overheen ?

De rest van de kamer wil ik met pir isoleren , 8 cm dik, echter past dit natuurlijk niet in de zijwang. Wat is volgens jullie de beste manier om dat te doen. Als ik trespa gebrijk , 0,6 mm dan win ik zo'n 1,4 mm, en heb ik 4 cm om te isoleren.

alvast bedankt voor de tips.

Nog een laatste vraag ; ik heb al eens in de dakgoot gesten en op het dak, ik heb geen hoogtevrees ofzo en het ziet er allemaal stevig uit, hoorde nooit een kraakje, maar ik weeg zo'n 130kg , dat maakt toch niet uit ?
 

Klusnoob1

  • #2
Niemand ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Plaats even een paar foto's voor de duidelijkheid.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu