Zijkanten dakkapel isoleren

Peter575

  • #1
Ik ben bezig om onze badkamer te maken op een andere plaats in de woning. Namelijk op de bovenverdieping waar een dakkapel aanwezig is. Ik heb alles kaal, alleen het houtwerk staat nog. Alles is uitgeracheld en wil gaan isoleren en alles dichtmaken met groene gipsplaten. De zijkanten van de dakkapel waren als volgt geisoleerd;
Trespa, luchtspouw, houten frame met daartussen pir platen, folie, gipsplaat.

Ik lees op het forum echter dat er ook aan de buitenzijde van de pir platen folie moet komen. Klopt dat? Die zat er namelijk niet en om die aan te kunnen brengen moet ik de trespa platen verwijderen.

Ik wil eigenlijk alleen folie aan de binnenzijde plaatsen (dampremmend) omdat dat het gemakkelijkste is. Is dat ook het beste?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Deze folie kan een gunstige werking hebben als er een wol isolatie is aangebracht. De wind kan niet door de wol blazen. In welke situatie moest die folie worden aangebracht.
 
Laatst bewerkt:

Peter575

  • #3
Dat was inderdaad bij wol.
Als ik het goed begrijp zou de buitenste folie dan niet voor vocht zijn maar voor wind. Dat verklaart het wel.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
De buitenste folie is er (ook) vanwege sporadische lekkage door extreme wind / sneeuw. Als de buitenkant goed overlapt, is deze niet altijd nodig. PIR heeft geen moeite met dat soort vocht. Let goed op dat de ventilatiespouw achter het trespa blijft.
 

Peter575

  • #5
Dank jullie wel voor de verhelderende antwoorden
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu