Zichtbaar wordende overgang

AnneTDA

  • #1
Hoi!
Van de winter heb ik de slaapkamer van mijn zoon opgeknapt. Ik heb ook een oude gipswand vervangen. Ik heb de platen op houten regelwerk geschroefd, gaas over de naden en netjes in drie lagen gips helemaal spiegelglad gemaakt (tussendoor uit laten harden). Daarna heb ik het geschilderd. Het zag er werkelijk superstrak uit.

maar vanavond tijdens het voorlezen, viel het me ineens op dat het niet meer spiegelstrak glad is! Er is geen scheurvorming, maar het lijkt nu of het vulsel uitgezet is en niet meer strak gelijk is geschuurd met de muur! Wat heb ik fout gedaan?

of beter nog: hoe los ik het op? Toch de hele muur stucen?
 
Laatst bewerkt:

Pelikano

  • #2
misschien vocht vanuit de muur? Is het regelwerk op een stenen muur aangebracht zonder damp werende folie/isolatie? Ik ben geen stucadoor maar ik zou eerst een impregneer proberen, weer vlak schuren met een matje en weer afwerken. hopelijk is dat afdoende.
 

AnneTDA

  • #3
Nee het is een houten frame tussenmuur. Ik heb nieuw regelwerk gemaakt omdat de oude gipsplaten andere afmetingen hadden. Zou t weer ‘krimpen’ bij ander weer?
 

Pelikano

  • #4
Hout blijft wel altijd werken maar goed vastgezet zou de naden niet mogen beïnvloeden lijkt mij. De naad van de platen zijn wel op een regel vastgezet?
 

Sander 1972

  • #5
heeft u wel een plaat osb 12 mm er tussen zitten?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Een damprem is bij hsb wel nodig. Koude en vochtige lucht zul je moeten scheiden, anders ontstaat er condens. En condens en hout gaan niet samen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
Tussenmuur tussen 2 kamers of voor een buitengevel?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #8
Beste TS je geeft aan dat dit zichtbaar was tijdens het voorlezen. Heb je niet gewoon te maken met strijklicht? Maak eens een foto zou ik zeggen dat verduidelijkt de boel veel meer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu