Zelf lichtkoepel (inclusief opstand) vervangen

Nmaes

  • #1
Ik wil zelf de lichtkoepel inclusief opstand gaan vervangen door een nieuwe beter inbraakwerende variant. Het is een zogenaamd koud dak (tussen de balken geïsoleerd).

Als ik de montage film en handleiding bekijk lijkt het een eenvoudige klus. Ik ben best handig, maar heb geen ervaring met dakdekken;

1) Klopt het dat ik eerst de oude dakbekleding weg moet snijden tot op het hout om de ondergrond goed horizontaal te krijgen?

2) Klopt het dat ik met een enkel een rol dakbedekking en een brander gemakkelijk zelf dit weer af kan dichten na het plaatsen van de nieuwe koepel?

3) moet ik er nog een onderlaag oid onder plaatsen?

Misschien zijn er meer dingen waar ik rekening mee moet houden?

Merci
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het deeltje montage is wel duidelijk. De bestaande dakbedekking weg snijden tot de sparing. Het aanbrengen van de stroken bitumen is nou niet echt duidelijk. Het gaat om het vouwen insnijden enz. Als ik me niet vergis staat er op Youtube ergens een filmpje.
Een onderlaag is niet nodig de bestaande dakbedekking met een staal borstel behandelelen. Heel zoveel mogelijk leislag weg mocht dat op jouw bedekking zijn aangebracht. Dit materiaal is een barriere om de bitumen in elkaar te laten smelten. Brand het oppervlak waar de nieuwe stroken moeten hechten eerst even zwart.

Als je de stroken bitumen met een brander gaat aanbrengen loop je het risico dat je de kunststof opstand te heet stookt met alle gevolgen van dien.
Misschien bestaat er iets dat koud of zelfklevend is.
 

Nmaes

  • #3
Dank voor je opmerking, hoe heet het type dakbedekking wat je noemt? Ik zie bij de bouwmarkt een aantal soorten staan.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je moet maar even googlen geen idee wat er op het ogenblik te koop is aan dakbedekkings materialen waarmee je de opstand zelfklevend of zonder gebruik van een zware brander zou kunnen inwerken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu