Dakluik lichtkoepel/openingsmechanisme vervangen

turtle_snacks

  • #1
Mijn dakluik, om mijn dakterras te betreden is aan vervanging toe ivm een gebroken scharnier en scheuren. Ik wil graag de deur/lichtkoepel vervangen, door een die een hydraulisch openingsmechanisme heeft.

Zou het mogelijk zijn om dit te doen zonder alles te vervangen (zoals de opstand)? Kan ik het raam/de deur gewoon als vervangend onderdeel installeren?

Het formaat is 100 x 130 cm, wat een standaardformaat lijkt te zijn, maar ik weet niet of ik dit apart kan krijgen en installeren? Ik weet ook niet wat de fabrikant van het huidige dakluik is - en of dat uitmaakt?

WhatsApp Image 2022-05-02 at 8.24.53 PM (1).jpeg WhatsApp Image 2022-05-02 at 8.24.53 PM (2).jpeg WhatsApp Image 2022-05-02 at 8.24.53 PM.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Als je de fabrikant weet (en deze bestaat nog) is de kans op verkrijgbaarheid van reserve-onderdelen het grootst. Incl. een nieuwe koepel.

Als je een andere koepel koopt is het nog maar de vraag of eea goed uitkomt met de positie van de scharnieren en de bevestiging van de hydraulische uitzetters.
 

turtle_snacks

  • #3
@Walker, bedankt! Ik probeerde de fabrikant te achterhalen, maar kon niets vinden.

wat als ik gewoon een koepel probeer te vinden met een soortgelijk mechanisme? kunnen de scharnieren gewoon ergens aan vastzitten? of is er altijd een risico dat dit niet past als het van een andere fabrikant is?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Dat laatste.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu