Zelf een muur plaatsen voor en nadelen

A

Anonymous

Gast
  • #1
We willen in een appartement dat we hebben gekocht een nieuwe muur gaan plaatsen. Ik ben er inmiddels achter dat dat kan met gasbetonblokken, gipsbetonbokken, gipsplaten... In de doe-het-zelf-zaken is geloof ik vooral de methode met gipsplaten populair (in elk geval gaan alle foldertjes over deze manier), maar kan iemand me vertellen wat het verschil is tussen deze manieren, en wat de voor- en nadelen zijn? Welke variant is relatief het eenvoudigst?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hoi Emma,

Over al kleven voor en nadelen aan. Metelstut(metalen u profilen) zijn zeer gemakelijk te plaatsen en erg licht en met gips platen af te werken, nadeel is : je hoord alles er door heen.

Gasbetonblokken zijn ook licht maar veel beter geluids isolerend maar iets meer werk voor de doe het zelver. Nu kan je metelstut ook wel isoleren dan heb je ook minder last van geluids overdracht. Het is maar net waar je zelf het handigst in ben.

Een voordeel van blokken is je kan er zwaren voowerp aanhangen Dus kijk maar waar je zelf handig in bent.

Veel succes er mee.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Aanvullend op het antwoord van Willem wil ik nog vermelden dat een gipsplaten wand nagenoeg gereed is om te worden behangen cq geschilderd, terwijl een gasbetonwand nog bezet moet worden, als afwerking gewenst is.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Hoi Emma,

Aanvullend op Martin zijn antwoord: hij heb gelijk, dus kijk maar waar je zelf het handigst in bent.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu