Plaatsen voor een binnenmuur + kozijn binnendeur

Klusvrouwke

  • #1
Goedeavond.

Ik wil graag van 1 slaapkamer 2 slaapkamers maken, dit ivm de verkoop van mijn huis.
Dit wil ik natuurlijk zo goedkoop mogelijk doen.

Er moeten een aantal dingen gebeuren nl:
- Een scheidingswand plaatsen
- Een gat in de muur maken voor een binnendeur

Ik wil dit graag zelf uitvoeren.
Daarom zou ik wat tips willen, hoe dit het beste kan uitvoeren en hoe ik het zo goedkoop mogelijk kan doen.

Over de scheidingwand heb ik wel een idee, maar hoe ik het beste een deurkozijn in een bestaande stenen muur kan plaatsen is me ff een vraag teken.

Graag wil ik jullie vragen om goede adviezen, en hoe dit aan te pakken.

.Tot hoorns

Gr me
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
De scheidingswand kan je van houten of metalen profielen en gipsplaten maken of stapelen met gips- of gasbetonblokken of bakstenen. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Hou er bij de steenachtige materialen rekening mee, dat de vloer dit extra gewicht moet kunnen dragen.

Voor het maken van een opening in een bestaande stenen wand is de eerste stap te kijken of het een dragende wand is. In dat geval moet je namelijk een berekening laten maken van de doorbraak. Deze berekening heb je ook nodig voor de omgevingsvergunning. Als het geen dragende wand is, kan je de opening erin (laten) zagen, en een kozijn+deur plaatsen.

Het bepalen van of de wand dragend is, kan niet altijd op afstand. Dus soms is het handig er iemand bij te halen (een deskundige). Soms kan je het bij de gemeente opvragen. Je kan ook de bouwtekening hier zetten, dan helpen we je verder op weg.

Voor de rest kan je via de zoekfunctie op deze site al heel veel informatie vinden over het plaatsen van een nieuwe wand, of deuropening.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu