Zelf een groot prikbord maken

Jakkie takkie

  • #1
Ik wil zelf graag een groot prikbord maken om de tekeningen en knutselwerkjes van de kinderen op te hangen. Vroeger hadden we dit thuis ook, ca. 2 x 1 meter van zachtboard met een houten lijst eromheen in en frisse kleur. Echter zachtboard mag niet meer worden verkocht heb ik me laten vertellen in de bouwemarkt (brandgevaar), dus wie weet een alternatief waarvan je grotere platen kunt krijgen (kurk oid?).

Groeten Jako
 

Kees61

  • #2
Dat spul heet bulletinboard. Het is van kurk met een jute rug. Ik dacht iets van 6 of 8 mm dik, om op een plaat te plakken. In een aantal kleuren te koop.
Je moet maar ff bij de houthandel informeren. Misschien is het ook kant en klaar op een plaat geplakt te koop.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Ik heb ook zo'n ding gemaakt, maar dan wat kleiner omdat die tekeningen nu gewoon overal met plakband op mijn mooi geschilderde deuren werden geplakt.
Om daar vanaf te zijn heb ik een prikbord gemaakt en de regel ingesteld, wil je iets nieuws ophangen dan moet je, als het bord vol is, iets anders weghalen.

Omdat er niet van die grote platen kurk te koop zijn, heb ik simpel kurken vloertegels gebruikt.
Gewoon op een stuk hout geplakt, afwerkrandje er omheen, mooie tekening van hun favoriet er op gezet (winx voor mijn dochter en een trekker voor mijn zoon), blanke lak er overheen en klaar.

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu