Zehnder comfofan S gaat niet meer op laag

MaBoNa90

  • #1
Hallo,

Ik heb een Zehnder Comfofan S waar vandaag een RF print ingezet werd zodat deze op afstand te besturen is. Tot nu toe kon ik namelijk alleen de standen aanpassen via de wasemkap in de keuken (ik wil dit ook via de badkamer kunnen doen). Uiteindelijk bleek deze versie van comfofan niet geschikt voor een RF print en moet er een andere regelaar komen, maar toen de ingehuurde vertrok bleek dat de mechanische ventilatie niet meer uitging. Met de wasemkap kan ik nog wel drie standen bewegen, maar stand laag en midden leveren nu hetzelfde zuigevermogen (en lawaai) op. Ik wil hem weer op stand laag kunnen zetten, maar zou niet weten hoe en in de haast kwam de klusser er ook niet uit. Hij zegt nergens aangezet en te hebben, behalve de dipswitches, maar het is ons onduidelijk of die dipswitches er iets mee te maken hebben. Heeft iemand enig idee waar dit defect aan kan liggen en hoe dit te verhelpen is?
 

MaBoNa90

  • #3
Dat lijkt toch niet helemaal te werken. Ik heb nu dipswitch 5 aangezet en de rest uit zodat stand laag in ieder geval op zijn laagst zit, maar er is nog steeds geen verschil tussen laag en midden (en laag was voorheen een stuk lager, vrij stil). Of doe ik iets verkeerd? (Systeem aan op stand hoog, kap open, dipswitch aanpassen, stekker eruit en erin om te activeren, kap erop en dan kijken of stand laag anders is)
 

MaBoNa90

  • #4
Ter extra info, zie in de bijgevoegde foto hoe de binnenkant van de comfofan er nu uit ziet. Is daar iets raars aan te zien?

IMG_20230421_210336286.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu