Zanussi ZWG 3143 werkt niet

Foxone

  • #1
Weet er iemand wat er met onze wasmachine aan de hand kan zijn ?

Hij wil in 1x niets meer doen, je hoort hem wel zoemen maar hij pompt geen water meer naar binnen. De watertoevoer zit niet verstopt en het schoepje van de pomp draait ook gewoon 2 kanten op.

Als we de start en startuitstel knop tegelijk indrukken gaat hij van het begin tot het einde alle lampjes af en blijft dit herhalen. Dus ik kan er geen foutcode uithalen.
 

Techrax

  • #2
De foutcode uit lezen.
Kies voor het 60 graden Wit/Bont programma en zet hem aan.
Als hij draait, druk dan de toetsen Start/Pauze en Start Uitstel samen in en houd deze ingedrukt.
Het Einde en Start/Pauze lampje gaan nu knipperen in een bepaald patroon.
Wat is dit patroon? Graag het Prod. No. vermelden.
 

Foxone

  • #3
Productnummer is 914791358 01
Als ik doe wat je adviseert gaat het knippert het startlampje 1x tegelijk met het einde lampje tegelijk met een piep en daarna knippert het einde lampje nog 3x met een piep.

Hopelijk kan je hier wat mee ?
 

Techrax

  • #4
Er is sprake van foutcode E13: Leckagen. Gesamtmaximalzeit für den Wasserzulauf überschritten. (Summe aller Wasserzuläufe zwischen einer Abpumpphase und der nächsten, um die Überschreitung des Maximalvolumens zu vermeiden). Ga nog eens in die testmodus en doe de deur dicht, schakel dan met de knop naar positie 2, 3 en 4, pakt hij in alle drie posities water?
 

Foxone

  • #5
Bedankt voor je tips ! Ik heb het allemaal geprobeerd, maar hij doet helemaal niets. Hij bromt alleen maar meer doet hij niet.
 

Techrax

  • #6
Bovenplaat van de machine losnemen en de stekkertjes van het inlaatventiel losmaken, meet het ventiel 3,5 - 4,5 kOhm waneer u het doormeet? Verkoop het ventiel ook eens een paar klappen met een hamer, mogelijk doet ie het dan weer.
 

Foxone

  • #7
We gaan het van de week even nakijken want we hebben nu helaas geen tijd om hem uit elkaar te halen. Ik laat het even weten zodra we het gecontroleerd hebben.
Bedankt weer voor de hulp!
 

Jeronimotv

  • #8
Hoi,

ik heb exact hetzelde probleem. Is dit nog opgelost? Bij mij pakthij maar 2 sec. Water of elk willekeurig progr. Wil hij gaan doen maar stopt na 2 sec. Lijkt wel een beveiliging. Deurrelais is al gecontroleerd, eveneens pomp en motor. Ik verdenk de klok nu. Iemand nog een mogelijkheid?


mvg jeroen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Wilt u een nieuw topic starten met vermelding van merk, type en nummers die op het typeplaatje staan ?
Topic kapen is niet toegestaan en ook niet verstandig omdat er veel machines zijn die op elkaar lijken maar toch verschillend zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu