Zanussi ZWG 3143 centrifugeert slecht

Els99

  • #1
Ik heb gemerkt dat de Zanussi (ZWG 3143/PNC 914791281) sinds vanavond slecht centrifugeert. De trommel draait wel rond, maar bereikt zijn oude snelheid niet meer. Als ik de machine zonder kledingstukken laat centrifugeren, dan bereikt hij (op het oog) de oude snelheid wel? Het zeefje aan de voorzijde is schoon. Kan iemand mij op weg helpen?
 

Rusako

  • #2
Kijk eerst maar naar de koolborstels van de motor! :wink:
 

Els99

  • #3
Thanx, ga ik doen. Ik houd jullie op de hoogte.
 

Els99

  • #4
De koolborstels eruit gehaald en gemeten: 26mm. Dus dat zou goed moeten zijn. Bij een van de koolborstels had ik het idee dat deze wat vastzat. Deze een paar keer ingedrukt en schoongemaakt. De machine draait nu weer op volle kracht.

Alleen: nu hoor ik een geluid wat er volgens mij voorheen niet was :oops:. Bij toeval vind ik een filmpje op internet waar iemand blijkbaar met dezelfde vraag zat. Het geluid is identiek (vanaf 0:16). Zie:


Is het gegeven antwoord aannemelijk?? Het geluid hoor je ook als je de trommel met de hand draait en zowel linksom als rechtsom.
 

Rusako

  • #5
Als je de koolborstels weer op de zelfde manier terug hebt gezet kan het zijn,dat deze weer in moet lopen om dat hij vast zat!(waren de koolborstel even Lang?) of motorlagers? Maar ik denk het eerste,met een aantal keren draaien zal het minder moeten worden
 

Els99

  • #6
Ja, de koolborstels waren even lang. Ik heb ze ook op dezelfde manier teruggezet. De borstels waren een geheel met de plastic houders. Door de 2 pinnetjes kon ik ze ook maar op een manier terugzetten. De motor is verder niet los geweest.

Ik ga er de komende tijd op letten.

Alvast erg bedankt voor het meedenken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu