Zanussi zf 1045 j wasmachine pompt niet goed meer af

Klaas_w

  • #1
Wassen, spoelen en centrifugeren doen het gewoon, probleem zit met het afpompen. Hij werkt op zich wel, maar het lijkt alsof er steeds een aardige hoeveelheid water blijft zitten. Na het wassen, spoelen en centrifugeren kan ik hem meerdere (vele) keren opnieuw de spoelcyclus laten doorlopen, er blijft maar steeds duidelijk zichtbaar een flinke hoeveelheid schuim aanwezig. Dit is nu al meer dan een week aan de gang.

Ik dacht eerst dat de filter verstopt was geraakt, maar deze was niet verstopt (hij zat wel barstensvol schuim).

Gisteravond weer gewassen, ik heb toen de afvoer (buiten de machine) onderzocht door de afvoerslang uit de muurpijp te halen en in een grote emmer (enkele decimeters lager) te stoppen. Hiermee was het probleem ook niet opgelost: tijdens het afpompen wordt de emmer weliswaar braaf gevuld, maar zelfs na vele spoelcycli (en emmers) te hebben doorlopen is er nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid schuim aanwezig.

Er waren wel twee eigenaardigheden: het water komt in eerste instantie in een krachtige straal uit de afvoerslang, na een tijdje neemt de straal af, maar houdt niet op: het blijft heel zwakjes stromen totdat de pomp afschakelt. Verder heb ik tijdens het afpompen, dat wil zeggen, naar het einde toe toen de pomp nog aan stond maar er nog maar heel weinig water uitkwam, de filter eruit gehaald en naar binnen gekeken. Ik zag achterin de opening een kleine hoeveelheid schuim zitten. Op het moment echter dat de pomp uitschakelde kwam opeens met een schok water (en schuim) terug naar voren, alhoewel het niet zo ver omhoog ging dat het uit de filteropening op de vloer kwam.

Vanochtend heb ik opnieuw gewassen, een kort programma maar zonder was en zonder wasmiddel, louter water. Wat gebeurt er? Er zit een kleine, maar duidelijk zichtbare hoeveelheid schuim in de trommel! Het schuim ontstond trouwens niet onmiddellijk, maar toen ik 15-20 minuten na aanzetten weer kwam kijken, zag ik het. Iemand enig idee wat hier aan de hand zou kunnen zijn?
 

Pap

  • #2
Slang van de kuip naar de pomp er af halen zit vaak een soort klep in dit schoon maken
pompje controleren op slijtage afvoerslang controleren
wasmachine op hoge temeratuur leeg laten draaien
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu