Zanussi vaatwasser de6644 word niet warm genoeg

Gooffy

 • #1
Onze Zanussi vaatwasser de de6644 word sinds een paar dagen niet echt heet meer, het water is lauw en de vaatwasser krijgt zijn programma daardoor niet afgewerkt. Ik ben op zoek gegaan naar het verwarmings element en heb de spanning op dit element gemeten en deze is te laag, meet maar 45 Volt. Iemand enig idee wat of hier aan de hand kan zijn ??

Alvast bedankt voor het lezen.

Gooffy.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  In de deur de module controleren op slecht contact van relais.
   

  Gooffy

  • #3
  Daar was ik al aan begonnen en het lijkt er op dat 1 van de stekkers er niet goed op heeft gezeten, inmiddels draait hij en het water is weer goed heet dus hopelijk was dat de oorzaak zo niet dan ga ik met module er uit halen.

  In elk geval bedankt voor je reactie.
   

  Gooffy

  • #4
  Update:

  De vaatwasser heeft het twee keer goed gedaan en toen was het oude probleem weer terug, heb het printje in de deur los gehaald, na wat meet werk bleek dat er niet geschakeld werd en na wat speurwerk bleek dat de solderingen van de spoel van het relais gescheurd waren. heb het komplete relais opnieuw gesoldeerd en de vaatwasser lijkt nu weer goed te werken.
  Printje lijkt niet het sterkste punt van deze vaatwasser te wezen, heb een paar jaar geleden ook al een keer de trafo moeten vervangen omdat er een aansluiting (pootje) was afgebroken.

  Nogmaals bedankt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu