Vaatwasser Zanussi DE6644 valt op storing

Dirkger

  • #1
Mijn vaatwasser, een Zanussi DE6644, valt op storing.

Krijg knipperende lampjes te zien namelijk, de knop die ik heb ingedrukt voor het programma te kiezen en het afwas lampje.
Aan de binnenzijde heb ik het filter schoongemaakt tot op de motor, moet wel zeggen dat daar het nodige vuil zat.
Maar geen resultaat.

Aan de onderzijde diverse slangen los gemaakt, zowel de aanvoer als de afvoer, alles is in orde.

De eerste keer dat hij water moet pakken doet hij dat goed, maar de volgende keer valt hij op storing. Net voordat hij op storing valt sluit ik de kraan, haal de druk eraf en sluit hem weer aan.

Nu blijft hij het wel goed doen.
Weet iemand hier een antwoord op ?

m.v.g. dirkger
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Co de Witgoedman

    • #2
    Maak de machine eens schoon met soda, vul de filterruimte met heet water en doe daar een kop soda in en laat de boel inwerken.

    Daarna leegpompen en even testen, kan mischien nog een behandeling nodig hebben.
     

    Dirkger

    • #3
    Schoongemaakt met soda en laten inwerken.
    Dit 2x gedaan zonder resultaat.
     

    Dirkger

    • #4
    Ook het waterslot van de originele slang is goed.
    Als de storing zich voortdoet sluit ik de watertoevoer, koppel de toevoerslang los en draai hem weer vast.
    Er is ook geen lekkage aanwezig.

    Nu pakt hij wel water tot de volgende storing enz. totdat hij op drogen komt en zijn programma afmaakt.
    Er was iemand op dit forum, die een zogenoemd probleem ook had, die heeft er een monteur bij laten komen, oplossing: waterniveau regelaar was versmeerd en verstopt.

    Misschien is bij mijn toestel wel hetzelfde aan de hand?
    Waar kan ik die waterniveau regelaar vinden?
    Zodat ik dat ook schoon kan maken.

    Wie kan mij deze vraag beantwoorden of heeft de oplossing ?
     

    Co de Witgoedman

    • #5
    Aan de linkerzijkant zit het labyrint, is deze ook schoon?
     

    Dirkger

    • #6
    :oops: Sorry voor dit late antwoord maar heb het heel erg druk.

    Heb de voorplint van de vaatwasser verwijderd, ook de plaat die daar weer achter zit. Ben daar 2 waterleidingen tegen gekomen die erg vervuild waren gedemonteerd en goed schoongemaakt.

    Daarna proef laten draaien en alles werkt weer.

    Bij deze nog bedankt voor jullie hulp, groetjes van Dirk.
     
    Status
    Niet open voor verdere reacties.

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu