Zanussi TCS 665E Condensdroger

Lexibelle

 • #1
Mijn droger had een gebroken aandrijfband. Die heb ik proberen te vervangen maar de motor blijkt los te zitten. Weet niet of dat nog te repareren is of dat dat juist de oorzaak is van de aandrijfriem breuk.
Je ziet dat de aandrijf los hangt, zie vooral ook volgende foto!


De motor kan 2 kanten op bewegen. Maar zou linksom moeten draaien om geheel te spannen. Kan dat nog?Als iemand me een tip kan geven zou ik heel blij zijn.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Haal de riem van de zwarte (span) rol, beweeg de rol naar links en leg de riem er dan weer op, de rol zit nl. aan de verkeerde kant.
   

  Lexibelle

  • #3
  Jan,

  Wat een super tip. Ik snapte het eerst niet. Ik ben redelijk slim maar 3 d denken is me niet echt gegeven. Dus eerst maar even de band losgehaald en toen begreep ik wat je bedoeld. Was ff lastig want je moet flink kracht zetten om die motor naar beneden te duwen, maar dan werkt het ook.

  Bijgaand foto zoals het moet zitten, voor de volgende die met dit probleem loopt.  Had niet verwacht dat ik dit zo snel kon oplossen. Wat een snel forum. Jan nogmaals bedankt. :prima:  Heb net een wasje gedaan en nu voor eerst weer droger aangezet. Hij klinkt goed. Maar even afwachten hoe het verder gaat.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu