Zanussi droger zdh833p toetsen/ knoppen werken niet

Fuut

  • #1
Nadat we de stekker uit het stopcontact hebben gehad, gaat de droger wel aan, maar gebeurt er niets als ik op de touchknoppen druk. Het kinderslot zit er niet op (lichtje brand niet daarvan en geprobeerd het eraf te halen, gebeurt niets). We hebben dit eerder gehad nadat we de stekker uit het stopcontact hebben gehad, maar toen kreeg ik m op de een of andere manier weer aan de praat (toeval denk ik).

Heeft iemand ervaring met dit probleem bij de zanussi droger zdh833p?Of een idee wat het kan zijn? De lampjes enzo van de droger werken wel zoals normaal. Er wordt geen errorcode oid weergeven.

Bedankt alvast.
 

Evenwatanders

  • #2
Indien het display normaal aan is en je de programma's gewoon kunt kiezen, maar het programma niet start bij bedienen van de start-stop toets, zou ik als eerste aan een defecte deurschakelaar denken. Of misschien is de nok die de deurschakelaar moet bedienen (heeft vermoedelijk het nummer 8086811034) afgebroken. In elk geval iets in die richting.

Maar misschien is het wel heel wat anders. Vooral wanneer je helemaal geen programma's kunt kiezen zou ik denken aan een probleem op de besturingsprint.
 

Lampje45

  • #3
probeer de toetsen eens goed schoon te maken met alcohol.
 

Fuut

  • #4
@Evenwatanders de aan uit knop van de droger is een drukknop, dat gaat goed. De andere knoppen zijn touchknoppen. Niets werkt. Je zou normaal met open deur ook gewoon een programma moeten kunnen kiezen, de drooggraad etc of bij de startknop bedienen een irritante piep horen dat de deur openstaat. Dat is niet zo. En het is sinds we de stekker er even uitgehaald hebben. Dus lijkt me dat het iets anders is.

@Lampje45 ga ik doen, maar lijkt me ook niet logisch toch als oorzaak? Aangezien het de tweede keer is na stroom eraf..
 

Fuut

  • #5
Ik vraag me af of het handig is het plaatje waar de knoppen zitten eraf te wippen of dat ik beter eerst iets anders kan checken..
 

Lampje45

  • #6
Als bedieningselementen niet functioneren, omdat ze misschien vervuild zijn, dan is het zelfs erg logisch, dat je eerst naar de simpele zaken kijkt.
Want wat jij beschrijft kan zuiver toeval zijn.
Maar het zou ook een foutieve reset van de processor kunnen zijn.
Maar het kunnen zoveel andere dingen zijn, dus systematisch zoeken en meten, lijkt mij de enige optie.
 

Fuut

  • #7
Hij doet het opeens weer, zonder dat ik iets gedaan heb. Heel vaag. Het zou toeval kunnen zijn, maar die kans lijkt me klein aangezien het twee keer op deze manier is gegaan na stroom eraf.
 

Lampje45

  • #8
Gewoon blijven wachten tot het vanzelf over gaat. :wink:
 

Fuut

  • #9
Haha ja dat blijkt een goede oplossing te zijn. Bedankt voor het meedenken. De volgende keer wacht ik eerst 24 uur.
 

Lampje45

  • #10
Ik vraag me af waarom je hier de vraag stelt, als je toch je eigen gang gaat, en ons advies blijkbaar niet nodig hebt?
 

Fuut

  • #11
Ik was er gisteren niet aan toegekomen om de adviezen uit te proberen en toen ik vanmorgen bezig wilde deed de droger het weer, dus ik zie nu geen noodzaak iets met de adviezen te doen.
 

Noornikbreg

  • #12
Hier exact zelfde probleem sinds kort
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu