Zanussi condensdroger droogt niet goed meer

Sasweb

  • #1
Na het succesvol vervangen van de V-snaar bij onze Zanussi condensdroger, TCF 655E, PCN-nummer 91672550402, droogt de droogtrommel niet goed meer.

De droogtrommel draait goed, lijkt niet erg warm te worden (wellicht draait ie hier te kort voor) en geeft vrij snel ( 10 minuten) na starten van het programma het signaal dat de was droog zou moeten zijn. Dit is dus niet het geval.

Bij het kiezen van een droogprogramma op tijd, wordt de droogtrommel wel goed heet en droogt de was wel goed.

Heeft iemand een idee waar dit door kan komen?
 

Sasweb

  • #2
Ik heb het eerder niet helemaal goed verteld. Het probleem is dus als volgt:

De droger droogt niet goed meer. In de gewone programma's stopt ie al na circa 10 minuten, terwijl die aangeeft dat ie klaar is. In een programma met tijd, doet de droger het wel, maar niet voldoende.
Het programma van 1 uur, moet vaak wel twee keer draaien om de hele was droog te krijgen. De eerste keer lijkt de droger wel niet goed warm te worden en de tweede keer dat je het programma draait wordt de droger wel goed droog.

Het is wel zo dat het programma met tijd vaak niet de volledige tijd draait, omdat de droger dan stopt (hij draait dan wel een behoorlijke tijd)en aangeeft dat het klaar zou zijn. De was is dan niet droog.
Ik zal eens gaan opletten hoe lang de droger dan eigenlijk wel draait.


Wie o wie weet wat hieraan te doen.??????
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb een Zanussi wasdroger met een soortgelijk probleem gehad. Ik weet echter het typenummer daar niet meer van. Bij mij was het probleem de mechanische klok die achter de draaiknop zit.

Ik kwam er achter doordat als ik aan de knop 'rommelde' het programma soms wel goed verliep. Ik heb de klok nog uit elkaar gehaald (heidens karwei) en de contacten gereinigd maar het probleem kwam toch weer terug.
 

Aa

  • #4
Waarschijlijk is het meet stiftje er uit gesprongen bij het demonteren van de trommel.

moet rechts voor tegen de trommel aan lopen.
als je het bovenblad er af haalt moet je hem zien zitten
 

Sasweb

  • #5
Hoi,

Dit was inderdaad het probleem!! Super, Bedankt.

Het was wel even lastig om hem goed te krijgen, ik liet de meetstift ook nog vallen.... Maar goed nu zit ie weer mooi tegen de trommel aan en de eerst was is alweer goed gedroogd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu