Zanussi Complesso was/droger bh beugeltje

Chrisss

  • #1
Bij mij is een bh beugeltje in de trommel blijven zitten en nu is mij verteld dat het erg raadzaam is dat deze verwijderd word voordat de machine weer gebruikt wordt, omdat er anders een storing kan ontstaan.

Mijn 1e vraag is dan ook: is het noodzakelijk dat dit kleine beugeltje verwijderd moet worden?

Zo ja.. ik heb al gelezen/gehoord waar ik ongeveer het beugeltje kan vinden.
Maar bij deze was/droger kan er geen achterplaat verwijderd worden en als ik het bovenblad eraf haal tref ik een volledig volle machine aan, dus daar kan ik ook niet veel vanaf beginnen lijkt mij.

Heeft misschien iemand voor mij wat instructies hoe ik dit beugeltje toch kan verwijderen? Of kan ik gewoon beter meteen een monteur inschakelen?

PS. De wasmachine is nog geen jaar oud.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Geef in elk geval het typenummer en PNC code op, dan kan er misschien meer over de juiste demontage gezegd worden.

Of het dan verstandig is er zelf aan te beginnen kan ik overigens niet beoordelen, een monteur lijkt me bij een machine van deze leeftijd eigenlijk wel raadzaam, omdat je anders de oorspronkelijke garantie (2 jaar minimaal) kwijt raakt.

Het probleem met de beugel zal denk ik niet onder garantie vallen. :cry:
 

Chrisss

  • #3
Deze wasmachine heeft als 't goed is geen normaal typenr. omdat er maar 1 was/droger van Zanussie is. Zo ver ik weet zegt complesso genoeg. en waar kan ik een PNC code vinden?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Die zou op het typeplaatje moeten staan, meestal zit dat achterop.

Ook al is er maar één was/droger van Zanussi, voor de witgoedspecialisten is het onmogelijk om aan de hand van een machine "naam" tussen de honderden documentatiesets de juiste informatie te vinden. Er kan niet gezocht worden op "Complesso".

De documentatie is uitsluitend op te zoeken aan de hand van een typenummer, of PNC code. Van één typenummer bestaan dan weer vaak meerdere modellen met verschillende PNC codes. Vandaar voorkeur voor de PNC code.

Zelf beschik ik ook over een deel van de Zanussi-documentatie enm weet dus wat het betekent te zoeken tussen die brei van informatie zonder een goed typenummer.
Gewoon niet te vinden dus!

De witgoedspecialisten werken allemaal vrijwillig aan ons forum mee.
Hoe makkelijker je het ze maakt documentatie te vinden, hoe beter ze kunnen helpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu