Zanker Classic CF4200 - Foutcode E52

Techrax

  • #1
Beste,

Mijn inmiddels 15 jaar oude (ongeveer 2000 wasbeurten gedraaiende) wasmachine geeft bijna iedere wasbeurt de code E52 na uitlezing. De machine stopt telkens even in het wasverzachten proces, de circulatiepomp stopt dan voor ongeveer een halve minuut, gaat dan weer draaien en de trommel draait een paar keer dan stopt het pompje weer voor een halve minuut waarna het hele programma gewoon normaal wordt afgewerkt (centrifuge werkt normaal ook op max. toerental). Eergisteren stopte de machine bij het water pakken voor de eerste spoelgang voor ongeveer 25 á 30 minuten, ging daarna verder en stopte toen weer bij het wasverzachten waarna de lampjes Voorwas, Hoofdwas, Spoelen en Centrifugeren brande en de start toets knipperde (zoals aan het begin van het programma) de machine reageerde toen op geen een toets, ik moest de machine uit zetten en het centrifuge programma kiezen welke volledig en zonder foutcode verlopen is. Ik ben niet van plan om de machine te gaan repareren maar zou graag weten wat er eventueel loos zou kunnen zijn!

Bedankt alvast voor de moeite en reacties!

PNC: 91451275300
S-No: 129 00255
 

Techrax

  • #2
Hoi Jan,

Wat de E52 code betekend dat wist ik al, ik beschik namelijk over de documentatie (service manual) van de wasmachine. Vermoedelijk is de tacho het aan het begeven aangezien de machine soms op "hol" slaat met een hele hoop herrie. Maar waarom de machine woensdag zomaar 30 minuten stopte en daarna weer verder ging vraag ik me af. Oververhitting? Zou wel vreemd zijn want de trommel was niet helemaal gevuld en hij stond op een kort programma met voorwas en extra spoelen. We gebruiken hem nu totdat hij het echt begeeft en dan kopen we een nieuwe.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Is de bandkabel naar de motor wel heel ?
het kan voorkomen dat er een breuk in die kabel zit.
 

Techrax

  • #4
Ik zou het niet weten. Om daar achter te komen moet ik eerst de halve machine demonteren, ik mag en kan dat niet alleen doen. Ik zal dit weekend of anders volgende week een was draaien om te kijken of het probleem zich nog steeds voor doet (denk het wel). We gebruiken nu de wasmachine van mijn oma voor video's te maken. Je hoort van mij hoe het afloopt.
 

Techrax

  • #5
Heb gisteren een was gedraaid welke volledig en zonder foutcodes verlopen is, echter vandaag vier wassen gedraaid en bij de derde was, trad de E52 code weer op :( de andere 3 waren volledig en zonder foutcodes voltooid. Koolborstels kunnen het niet zijn want dan zou de motor het helemaal niet doen. Oververhitting zou het ook niet kunnen zijn want de vierde was die direct na de derde was is gegaan is zonder foutcodes verlopen. We gebruiken hem nu totdat hij de geest geeft en dan kopen we een nieuwe.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu