Zanker classic cf 4000 lager

Anthonschilder

 • #1Mijn vriendin kwam deze morgen vertellen dat de was nog nat was ! kijk eens naar de wasmachine zegt ze ! ik dacht "rap filterke uitkuisen" , maar nee de trommel draait los ,aah ja dacht ik de riem is eraf ,rap riemke erop leggen en die valt er steeds af , nu heb ik gezien dat de trommel gemakkelijk op en neer kan zodat de riem eraf flipt ! de lager stuk ! damned net iets dat ik nog nooit gedaan heb ! hoe krijg je die eruit ?moet je daarvoor alles demonteren , heb al de achterste wiel eraf gedaan en nu sta ik op de lager te kijken !!! need help ,, de machine is 6 jaar oud en misschien is het nog de moeite om dit te herstellen , help iemand de wasmand met vuile was is bijna aan de boord en me vriendin kan seruis zagen ! :?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Anthonschilder

  • #2
  Hallo , ben op zoek naar iemand die weet hoe je het middelste kogellager eruit krijgt en hoe dat zit met die dichting wat ik moet vernieuwen ! de riem is nog oke ! tis nogal dringend we zijn met vijf personen in huis en dat brengt nogal wat was mee!
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Zo te zien op de foto moet de kuip gesplitst worden voordat de trommel eruit kan.
  Dan kunt u de lagers er uit tikken.
   

  Anthonschilder

  • #4
  Dat dacht ik al maar hoopte van niet , dank u om raad te geven zal het bekijken !
   

  Anthonschilder

  • #5
  Heb de wasmachine gedemonteerd en is nu total loss , de buitenkuip eruit en gesplist en dan de binnentrommelas uit rollement geklopt ,die gaat er niet gemakkelijk uit zodat de as waar wiel aan zit al wat duwschade vertoond ,de binnenzijnde is ook een zwarte troep en zal dat ding waarschijnlijk nooit meer door het nieuw kogellager krijgen , ik geef me over en zal me een nieuw wasmachine gaan halen ,die voorste dichting aan de deur is waarschijnlijk ook geen lachertje om terug mooi toe te krijgen met die cirkelveer die over de boord moet komen ( respeckt voor wasmachineherstellers die hier mee spelen )ik vraag me af hoe je zoiets er terug op krijgt als je de buitenkuip terug op de dempers en op de vering gezet hebt, dan kan je daar toch niet meer tussen met je vingers om die rubber over dat boordje te flippen en dan nog een die spanringel erover ! moeilijk te beschrijven maar denk dat iedereen die dit al gedaan heeft me min of meer kan begrijpen ! ik wil hierover graag bijleren zodat ik in de toekomst misschien wel kan ! groetjes anthonie
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Wanneer er schade aan de as is kan het zijn dat de afdichting z'n werk niet goed meer doet, na een paar maand hebt u hetzelfde probleem opnieuw.
  Kijk dus goed of de as nog goed is op de plek van de afdichtring, is er schade dan zal het een nieuwe machine worden, een schade is niet te repareren.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu