Zandcementvloer verven

Gezinsbode

 • #1
Hoi,

Op dit moment ligt er in mijn huis, dat ik aan het verbouwen ben, een nieuwe zandcementvloer met vloerverwarming. Nu zag ik in wat boekjes en op internet mooie geverfde betonnen vloeren. Heeft iemand hier ervaring met het verven (wat voor voorstrijk etc) van een zandcementvloer. Is het dan een aangename vloer wat betreft leefgemak? Ik ben bekend met de verschillende soorten gietvloeren.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Je zou eens kunnen kijken naar 2-k epoxy vloercoating.

  Ik moet zeggen dat ik het zelden gebruik voor een leefruimte (meestal garage's en bijgebouwen). De zand/cement vloer moet wel strak afgewerkt zijn want je ziet er alles op. Ook wordt het niet zo strak als een gietvloer.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Een zandcementvloer, kun je niet zo maar even verven.
  Zandcementvloer is namelijk heel iets anders dan een betonnen vloer, die veel dichter en harder is.

  Of het moet zijn, dat de mengverhouding is aangepast door meer cement er aan toe te voegen tijdens het aanbrengen, en de vloer spiegelglad gevlinderd is.
  Als dat niet zo is, heb je een zeer open grove vloer, die er met verven niet mooi uit komt te zien.

  Alternatief is, om de vloer eerst te egaliseren met een extra harde egaline op cement basis, daarna schuren en dan verven.
  Dan kun je een spiegelgladde vloer krijgen, met een sterk oppervlakte wat tegen een stootje kan.
   

  Densch

  • #4
  Inderdaad, een cementdekvloer is op zich zelf niet sterk genoeg om jaar in jaar uit direct hier over heen te lopen.
  Tenzij je een D60 vloer hebt die gevlinderd is. Dan is het mogelijk.
   

  Gezinsbode

  • #5
  Bedankt! Ik ga het eens uitzoeken.
   

  Kacheltje

  • #6
  Zoals IJkenhout al aangaf is een zandcementvloer best te coaten. De coating is tevens de slijtlaag en dient wel van enige kwaliteit te zijn als de vloer veel gebruikt wordt. De vloer zelf zal niet slijten zolang de coating in goede conditie is.

  Wat is het wezenlijke verschil tussen beton en zancement? Het grind en eventueel de onderliggende bewapening?
  Mocht de vloer wat ruw en minder verdicht zijn zal er wat meer coating op gaan om de poriën te vullen. Een goed verdichte zandcementvloer is niet te onderscheiden van een glad afgewerkte betonvloer.

  Zoek anders eens op Google onder coaten zandcementvloer. Genoeg mogelijkheden te vinden om je vloer te voorzien van een goede slijtvaste coating
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu