Zandcementvloer in meterkast afdichten

cornelisc

 • #1
Hallo,

Ik woon in een nieuw appartementencomplex en ik heb een Surinaamse onderbuurman en hoewel hij heerlijk kookt, zijn er ook wel momenten dat de knoflook- en kruidenluchten niet helemaal gewenst zijn. Minimaal eenmaal per week kookt hij met dusdanig sterke kruiden dat deze lucht via de meterkast bij mij uitkomt. Dit betekent dus dat die kruiden zo sterk zijn dat deze dan eerst via zijn gang zijn meterkast in moet om alvorens 2 etages omhoog te gaan en mijn gang om te toveren tot een culinair geurfestijn.

Nu ben ik op goede voet met hem en hij moet lekker blijven koken in zijn eigen appartement maar toch wil ik de boel bij mij gaan afdichten. Ik heb al diverse PVC buizen dicht gekit. Maar na een grondige ruiktest lijkt de geur gewoon door de zandcementvloer te komen. Ik ben daarom opzoek naar een middel dat ik gewoon op de zandcementvloer aanbreng en laat opdrogen. Een soort epoxy.

Vervolgens wil ik achter het houten schot (ca. 4cm ruimte), waar alle buizen en electra op zitten, nog wat schuim spuiten.

Graag advies hieromtrent. Bedankt alvast.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kan je een foto plaatsen van hoe dit er aan de andere kant bij je onderbuurman uit ziet? (bij hem naar boven gekeken dus) Plaats ook een foto van jouw kant.

  De doorvoeren moeten brandwerend zijn. Hoewel brandwerend (nog) niet rookwerend is, zou het al wel redelijk goed afgedicht moeten zijn. Dat is een taak van de gebouweigenaar / vve.

  Het kan niet door de zandcementvloer komen. Het komt via kieren. Dus dichtkitten moet het oplossen, bij voorkeur met brandwerende kit.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  probeer het gewoon met verf of inderdaad een beetje epoxy als jij denkt dat het door de vloer komt.
  (persoonlijk acht ik die kans ook niet zo groot)
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  De meeste epoxy is waterdun. Het probleem zit hem in kieren, dus de epoxy loopt zo bij je onderbuurman naar binnen. Als dat zijn groepenkast inloopt, krijg je forse schade.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Waterdun is niet de standaard
  de meeste epoxy zit eerder in de buurt van magere yoghurt
  Maar je hebt gelijk dat je zoiets met beleid moet doen en er niet gewoon een paar liter ingieten.
   
  • Like
  Waarderingen: cornelisc

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
  Er gaat altijd meer in als dat je denkt, is een mooie reclame hiervoor
   
  • Like
  Waarderingen: BigBert en cornelisc

  cornelisc

  • #7
  Hallo,

  Even een update. Ik heb nogmaals goed gekeken in de meterkast. Er lopen een aantal kabels omhoog en die verdwijnen in een gat (een V eigenlijk) bovenop de gipsplaat. Achter de gipsplaat bevindt zich de buis van de ventilatie. De V vormige opening is voor was slechts voor de helft dicht gepurd met bouwschuim. Ik heb hier nu zelf een blik van 500ml in gespoten en zodoende het gat gedicht. Tot op heden geen geuroverlast meer.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Fijn dat het daarmee waarschijnlijk is opgelost.

  Het advies blijft nog steeds om de brandveiligheid ook (via de vve) te regelen. Beetje zonde als door een kortsluiting in de meterkast onder je jij ook forse schade hebt (of erger).
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu