Zandcementvloer uitdroging

Acurvers

  • #1
In de instructie staat dat je na het maken van de vloer met zandcement, je de vloer moet beschermen met plastic zeil tegen uitdroging en vocht.

Mijn vraag is waarom. Want de vloer moet toch juist drogen en hard worden?
Of droogt anders de bovenlaag te snel in vergelijking met de onderlaag ofzo en wat gebeurd er dan in ergeste geval, scheuren?

Alvast bedankt voor de reactie.
 

CV__

  • #2
Het water wordt gebruikt in een chemische reactie wat leidt tot het harde eindproduct. Als je het water laat verdampen...
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Na gemiddeld 28 dagen is cement poeder door de toevoeging van water omgezet in cementsteen en is de volledige eindsterkte bereikt. Daarnaast stopt het versteeningsproces ook wanneer al het vocht is verdwenen uit de aangebrachte laag. Des te sneller dit gebeurt des te minder cementsteen word er gevormd. Nu zijn de eerste 2 a 3 dagen het belangrijkste dat de laag niet verbrand en daarom moet je het Afdekken of nabevochtigen. Maar dit hangt ook weer af van laagdikte en omgevings factoren zoals warmt/tocht enz.
 

Acurvers

  • #4
Heren bedankt!

nu snap ik het.

Dennis, je hebt het ook over de dikte van de laag, zou je zeggen hoe dikker hoe meer je moet beschermen / na-bevochtigen of juist bij dunne laag, of welke invloed heeft de dikte van de laag?

ik heb nu plastic eroverheen liggen sinds 2 dagen, en ik zie dat de vloer goed vochtig is gebleven. Gaat om 1 cm dik zandcement dekvloertje van 1 m/2

(ik schreef trouwens in mijn vraag: *vocht maar moest *tocht zijn)
 

Kluszot

  • #5
1 cm dik zandcementvloertje is echt te dun.
Ik hoop dat je de ondervloer goed aangebrand hebt met bv tegellijm, anders ligt alles straks los.
 

Acurvers

  • #6
Bedankt, ik zal het onthouden voor volgende keer, deze keer is dat niet goed aangebrand, ik hoop dat hij toch vast blijft zitten, er komt laminaat overheen en het is uit de loop, een nis. Dat scheelt wellicht?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #7
Jah dat valt wel mee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu