Zandcementvloer te zanderig voor houten vloer

Jlaroy

  • #1
Beste allemaal,

Ondanks pogingen is het vinden van een antwoord op mijn vraag nog niet gelukt.

We hebben nu precies 6 weken geleden een betonnen vloer laten storten met daarop vloerverwarming en een zandcement dekvloer. Zaterdag 22 juni is de dekvloer afgemaakt. Afgelopen week hebben we een bouwdroger ingezet om te zorgen dat de vloer zo droog mogelijk was voor het leggen van onze houten vloer.

Echter toen gister de vloerenlegger kwam en de vloer bekeek en even opschuurde, kwam hij erachter dat de vloer veel te veel verzand is, zelfs op 1 plek hol klinkt (waarschijnlijk losgekomen is van betonvloer?). Hij zegt dat hij op deze vloer geen houtenvloer kan leggen ivm de trekkracht (werken) van het hout. Tegels zou beter gaan, maar helaas hebben we de vloer al gekocht, dus dat is geen optie.

Informatie die ik gevonden heb is dat je minimaal 4 weken de vloer zelf moet laten uitharden, dat is gebeurd (5 weken zelfs).

Onze uitbouw is in januari al opgeleverd met betonvloer. Deze heeft dus tijd gehad om te drogen etc. Gaat hier om een stuk van 23m2. Het bestaande huis had een houtenvloer, deze is verwijderd en volgestort met zand, hierop isolatie (tempex platen volgens mij) en daarop beton. Daar weer draadmatten op, vloerverwarming en zandcement dekvloer.

Vloerlegger zegt dat de verhouding zand/cement waarschijnlijk niet goed is geweest. Hij denkt dat oplossing kan zijn (gaat hij nakijken) evt. een soort primer en egalisator, maar hij weet niet zeker of dit op deze vloer ook gaat lukken. Andere optie is alles eruit slopen (voor mij geen optie, duur!).
Vloer vertoont krimpscheuren (schijnt normaal te zijn) maar tussen die scheuren (en ook op andere plekken) kun je met een plamuurmes of schroevendraaier gewoon de vloer weg krassen. Dan zie je ook meteen losse stukjes vloer en fijne (zand)korreltjes.

Ik ga nog terug naar mijn aannemer, maar verwacht dat hij natuurlijk wel een probleem gaat maken. Plus dat deze nu niet bereikbaar is ivm vakantie.

Vraag nu is: Is er iemand die hiervoor een goed advies heeft? Behandelen met iets, nieuw dun laagje erop oid?? Ik hoop echt dat dit oplosbaar is en dat niet alles opnieuw hoeft. We zijn nu 2 jaar bezig en ik ben wel even klaar met verbouwen.

Alvast bedankt!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik zou toch maar wachten tot de aannemer terug is.
Hij moet de situatie beoordelen en in orde maken.
 

Ralph

  • #3
Afpappen met portlandcement, desnoods 2x zou een betere toplaag moeten worden. Maarja, je parketlegger moet garantie geven dus vraag eventueel meerdere parketleggers.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu