Ytong met vloerprofiel of niet?

Tomwilklusadvies

 • #1
Beste klussers,

Ik ga bovenop een betegelde vloer een gashaard plaatsen. Om deze op de juiste hoogte te krijgen adviseerde mijn installateur de haard op een ondergrond een U-vorm van y-tongblokken (40 cm hoog, 1 meter breed) tegen de bestaande achtermuur te plaatsen. Oftewel: ytong 40cm hoog met 3 betonlateien van een meter er bovenop met daarop weer een plaat en daarop de gashaard. Aan alle zijden komt hier een brandbestendige isolatieplaat tegen en tot slot wordt deze afgestuct.

Mijn vraag gaat over de ytongblokken op de tegelvloer. Kan ik deze gewoon vastlijmen met de cellenbetonblokkenlijn op de tegelvloer of moet ik hier een U-profiel voor gebruiken. Of wellicht een ander bevestigingsmateriaal. En moet ik die u-vorm van ytong nog met ankers o.i.d. bevestigingen aan de bestaande achtermuur?

Er is dus in principe geen kans op vocht, maar het gaat met name om het voorkomen van scheuren van het stucwerk


Graag jullie advies/ mening?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Blokken kunnen gewoon zonder profiel op de vloer en tegen de muur gelijmd worden, en de U vorm hoeft niet extra verankerd aan de muur worden.
  Het is maar 1 blok hoog, dus kan straks nergens meer heen.
  Maar moet er ook niet een ventilatie rooster onder in de u vorm.
   

  Tomwilklusadvies

  • #3
  Hoi Peter, dank voor je reactie.

  Ik neem aan dat je bedoeld dat de blokken wel aan de bestaande muur gelijmd worden want anders staat het ook alleen maar vast door de lijm toch?

  En dat ventilatierooster komt aan de zijkant van de haard. Eronder heeft weinig zin, denk ik...Of zie ik iets over het hoofd.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Ik had ook geschreven, dat de blokken tegen de muur vast gelijmd moesten worden.
  En als die beton lateien niet helemaal aansluiten, gaat de warmte ook in de onderbouw en kan daar dan niet meer uit.
   

  Hulpgezocht

  • #5
  Klopt ik zie t nu. Had ik te snel gelezen. Verder komt over de betonlateien nog een plaat en daarop de gashaard. Die plaat wordt gemaakt zonder openingen.

  bedankt voor je reactie. Ik ga lijmen
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu