YMVK verbinden met aardlekautomaat

witterholt

  • #1
Goedemiddag,

Onze tuin wordt aangelegd en daarbij is een YMVK kabel naar de meterkast getrokken omdat de huidige kabel op dezelfde groep zit als de keuken. De nieuwe kabel wil ik dus een eigen aardlekautomaat geven om te voorkomen dat bij kortsluiting in de tuin de koelvriescombi in de keuken uitvalt. Is dat gewoon een kwestie van met zadeltjes tegen de wand bevestigen en doorvoeren door de PVC lus bovenin of moet er nog een lasdoos tussen om via VD draden door een PVC buis naar de lus bovenin te gaan?
De oude YMVK kabel komt uit in de buitenwand van de keuken en zit daar achter een schakelaar. Ik neem aan dat bij het omzetten het voldoende is om alle installatiedraden daarvan los te maken, eventueel de schakelaar te vervangen door een blindplaat en de kabel gewoon in de grond en wand te laten zitten?

Groeten,
Chris.
 
Laatst bewerkt:

robdeb

  • #2
Die oude YMVK zou ik wel zo veel mogelijk verwijderen om te voorkomen dat een mogelijk nieuwe bewoner die in de toekomst weer aansluit. Nieuwe YMVK inderdaad trekontlasten met zadels en wel via buis invoeren in de groepenkast/verdeler, dan is het geen probleem.

Betreft het hier trouwens een kabel met aardlitze? Dan kan het wel zinvol zijn om in een doos door te lussen naar VD-draad alvorens in te voeren. In dat geval wel lasklemmen voor flexibele draad gebruiken.
 
  • Like
Waarderingen: witterholt

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu