Wortelnotenhouten tafelblad lakken/ schilderen

Sap

  • #1
Beste mensen,

ik heb tweedehands een wortelnoten houten tafel gekocht maar ben bij nader inzien niet blij met de kleur en patroon in het tafelblad. Mijn wens zou zijn om de tafel over te lakken, zodat hij een meer blankhouten of zelfs white wash indruk wekt. Nu is de kleur echt oranje. Kan iemand mij adviseren hoe ik de tafel zou kunnen overlakken? Het is een eettafel dus het is wel belangrijk dat de lak sterk is en in het gebruik niet gaat bladderen, en makkelijk schoon te houden is. Ik hoor graag advies van mensen met verstand van zaken.

Bedankt en groeten, Sap
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #2
Kan je een foto plaatsen? Het is wat gissen zonder eerst eens te zien;-)
 

Sap

  • #3
Ja natuurlijk, zie bijgevoegd een foto van de tafel. Bedankt alvast en groeten, Sap
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #4
Dag Sap,
Mooie foto, mooi blad! Lijkt idd in de lak (vernis) te staan, waarschijnlijk synthetische, dus die vergeelt vrij snel.
Om terug de naturelle look te verkrijgen dien je de lak weg te schrapen of weg te bijten, ik vermoed dat het fineer is dus voorzichtig zijn is hier de boodschap.
Wanneer alle lak verwijderd is kan je overlakken met een watergedragen PU parketvernis, eerst een isolerende grondlak zetten is aangeraden. Watergedragen lakken (vernissen) vergelen veel minder snel en zijn goed krasvast na volledige doorharding (+/- 8 dagen)
mvg,
Marc
 

Sap

  • #5
Beste Marc

sorry voor de late reactie. Hartelijk dank voor het advies. Klinkt als best nog een ingewikkelde klus. Ik ga eens kijken wat ik ermee ga doen. Misschien kan ik ook wel wennen aan het blad, veel mensen vinden het schijnbaar mooi... :wink:

Groeten, Sap
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu