Witte vlek onder dakgoot

Jayjay90

  • #1
Hallo allemaal,

Ik lees hier al wat langer mee voor de bruikbare tips, maar nu zou ik graag jullie expertise willen hebben voor het volgende.

Ik woon in jaren 80 woning met op de eerste verdieping een dakkapel, links en rechts daarvan zit een dakgoot.

Op de stenen muur links van de dakkapel zit een witte vlek (zie foto's). Nu denk ik dat dat komt door het vocht en salpeter, maar dat vocht lijkt onder de dakgoot vandaan te komen. Ik heb er ongeveer 4 liter water in gedaan en dat water loopt maar heel langzaam weg. Verder lijkt er water van de dakpannen langs dakgoot richting de muur te lopen. Het viel me ook op dat de dakgoot behoorlijk horizontaal (vanaf de zijkant) ligt terwijl de dakgoot aan de andere dakgoot schuin lijkt te lopen.

Hebben jullie enig wat de oorzaak zou kunnen zijn van die witte vlekken en of ik de dakgoot moet repareren?

Alvast bedankt!!!

Met vriendelijke groet,
Jayjay[/i]
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Kan je (veilig) ook een foto maken in de goot en hoe de goot aansluit op je dak? Je kan zien dat de muur voor een flink stuk nat is. Wat zie je binnen in huis? Mogelijk schimmel?
 

Jayjay90

  • #3




Geeft dit een beetje duidelijkheid? Aan de binnenkant hebben we gelukkig nergens last van. Twee jaar geleden hebben we alles gestuct en geschilderd, er is ons toen niks opgevallen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Het verholen gootje langs de dakkapel inspecteren op verstopping en lekkage.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Bij het plaatsen kan je de foto's ook roteren :)
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
De dakpannen zitten ook wel erg dicht op de dakkapel, dat is soms de oorzaak dat er rommel op de verholem goot of de loodslab blijft liggen en dan zorgt voor verstopping en water op plekken waar je het niet hebben wil.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu