Witte uitslag op dakbeschot na lekkage

KoosJaap91

  • #1
Recent ontdekten wij nadat er een verticale bruine baan in het behang op de overloop ontstond een lekkage van het dak.
Het moet nog definitief verholpen worden, maar het regenwater lijkt bij/via het lood van de 'schoorsteen' naar binnen te komen.
Wij gebruiken de vliering niet actief op wat opgeborgen kerstspullen en nog wat ditjes en datjes na, maar nu natuurlijk wel het luik opengeschroeft en een kijkje genomen en daar gaat mijn vraag over:
Op de spaanplaten is duidelijk een vochtige baan te zien van een cm of 10 breed van net onder de nok tot achter een balk op zoldervloerhoogte waarlangs het zich aan de onderzijde van die balk een verdieping lager heeft verspreid in de vorm van bruine vochtplekken langs muur en plafond. Op de (verder onafgewerkte) spaanplaten In de buurt van de nok zitten in de natte plekken witte randen. Het lijkt wel kit bijna.
A) Kan dit zo snel al schimmel zijn en zo ja, droogt dit gewoon weer weg?
B) Is het feit dat er een natte baan over de spaanplaat loopt reden om me zorgen te maken over de stevigheid van het dak of droogt ook dit gewoon op en klaar?
 
Laatst bewerkt:

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
schimmel kan vrij snel groeien.
wit kan ook kalk zijn maar dan is de lekkage al een flinke tijd bezig
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Hoe heftig is je lekkage. Elke druppel buiten is gelijk binnen.
Het kan ook bestaan dat het water eerst wordt opgenomen door materialen waar het langs loopt en pas na zoveel uur water uit de lucht als lekkage en waarschuwing te voorschijn komt.
Dus aan de slag en de lekkage oplossen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu