Wisselschakelaar met controlelampje aansluiten

Twix1971

  • #21
Allen,
Bedankt voor al jullie reacties. Ik zie echter door de bomen het bos niet helemaal meer. Ik wil inderdaad een led lamp aansluiten. Wat is dan de beste optie?
Controlelampjes anders er uit laten?
Groet Marco
 

Evenwatanders

  • #22
Als je de controlelampjes eruit laat (de aansluitingen N open laten), heb je een normale wisselschakeling. Hoef je ook de bedrading niet aan te passen tbv. aderbesparende schakeling. Misschien gaat de LED-lamp door 'inductie' al zelf zachtjes branden.

En anders raad ik je ten zeerste aan om op elke etage een heel klein lichtpuntje aan te brengen, dat je continue laat branden. Een LED-lampje van minder dan 1 W is daarvoor al ruim voldoende. Orientatieverlichting dus. Hebben we al jaren hier in huis en ik zou niet anders meer willen! Ook zonder kinderen is dat ideaal. Nachtlampjes worden altijd met kinderen geassocieerd, maar dat is helemaal niet zo! Voor volwassenen is het ook beter als ze (op donkere plekken) kunnen zien waar ze lopen. En ik kan je vertellen: de normale lamp op de overloop wordt niet of nauwelijks meer gebruikt, die nachtlampjes geven voldoende licht.

Je zou kunnen kiezen voor een kant-en-klaar insteek nachtlampje of een leuk armatuurtje met een klein lampje (met fitting) erin. :wink:
 
  • Like
Waarderingen: Twix1971

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu