Wisa 2000 uitstroom mechanisme (flush valve) vervangen

Gerard3

 • #1
Hoe kan ik het Wisa 2000 uitstroom mechanisme (flush valve) losmaken van het reservoir? Ik denk dat het bodemkleprubber vervangen moet worden ivm langzaam doorlopen van het water. Of beter het hele mechanisme vervangen? Blijft de vraag hoe krijg ik dit los?

8050800506_v1_1920x1920.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Kijk niet zo moeilijk je was al op de site via google naar Wisa gekomen en daar heb je deze foto gevonden daar staat een explosie tekening daar kan je precies zien hoe alles in elkander zit.
  Als je de moer los draait van de beugel bovenste stip dan pak je vlotter er uit die in onderste uitstroom zit geklikt en dan kan je hem er uit nemen en dan via zelfde weg weer terug plaatsen.
  1659691217824.png
   

  Gerard3

  • #3
  De vlotter heb ik er al eruit genomen en ga deze vervangen door de universele vlotter.
  Het voetventiel zoals hieronder afgebeeld zit nog vast in het reservoir. Hoe krijg ik deze eruit zonder de boel te slopen? Is het een kliksysteem of moet ik dit een kwart slag draaien.? Ik zie namelijk 2 nokjes (geel omcirceld) en 2 schroeven (rode vierkant).
  voetventiel.png
   

  Gerard3

  • #4
  Ahum,.. schroeven geel omcirceld en de nokjes in de rode rechthoeken
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  normaal zitten die er om de onderste bij elkander te houden weet niet meer zeker lang geleden.
  Als je ze los hebt kan je het uit stroom mechanisme er uit nemen deze zit met de witte soort busjes om kunststof pennen heen geschoven.
  nu kan je de klep bedekking ver vangen die zwarte zit in de bak geklikt.
  1659780006719.png
  1=schroef,2witte bus, pen wat op zwarte plaat zit.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu