Wirlhpool Indiana 1200 maakt piepend geluid tijdens draaien

Mrtnkl

  • #1
Ik probeer te achterhalen wat er precies mis is met mijn wasmachine. Hij maakt al geruime tijd een piepend (gillend) geluid als hij zijn programma draait.

Als tijdend het wassen de trommel linksom draait piept hij, rechtsom niet. Tijdens het centriguren piept hij alleen als de lage toeren bereikt worden, op hogere toeren hoor je het niet meer.

Als ik de trommel met de hand draai piept alleen als hij net heeft gedraaid en alles nat is. Als de trommel heel langzaam draait hoor je de piep ook niet. Is de trommel al geruime tijd droog, dan is het piepende geluid meestal niet te reproduceren met de hand.

Het maakt ook niet uit of ik de wasmachine laat draaien met of zonder belasting, Het piepende geluid hoor je in beide gevallen.

Ik dacht eerst aan de lager, maar het lijkt eigenlijk meer een rubber-achtig gepiep.

Is er iemand die hetzelfde heeft ervaren en heeft weten op te lossen? Alvast bedankt.

(PS het de servicenummers van de wasmachine zijn 859235420002 en 340647034258)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarschijnlijk is de aandrijfriem versleten en slipt deze op het snaarwiel van de motor.

Vervanging van die riem zou dan het probleem moeten verhelpen.

Is ook wel zo verstandig om daar even naar te kijken, want als de riem knapt, komt het wel eens voor dat de bedrading geraakt wordt door een deel van de riem en er draden losschieten of stukgeslagen worden. Dan ben je verder van huis.

Aan de achterkant van de machine zou een soort luik moeten zitten. Dat zou je eraf kunnen halen, ik denk dat je daardoor de riem wel kunt bereiken. Anders even wachten op een meer deskundige (ben zelf geen witgoedman).

Indien je de machine met open achterkant laat draaien, let dan wel goed op losse kledingstukken en je haren. Want als die tussen de riem komen kan dat pijn doen... :?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu