'Wietgeur' uit recent geverfde muren

Schultz

  • #1
Hallo geachte forumgebruikers,

Ik heb ongeveer 6 maanden geleden mijn woonkamermuren geverfd met een latex sprayer en de daarbij behorende verf (W-merk). Muren zijn allemaal gestuct. Vorige eigenaar rookte veel dus hebben wij op advies stucadoor eerst alles afgenomen met ammoniak daarna behandeld met Porex 2000 en dan voorstrijk en dan stuc en uiteindelijk de verf natuurlijk.

Ik rook soms wel een soort wietgeur, kon niet traceren waar het vandaan kwam (niet uit de kruipruimte en buren). Nu was het gisteren een hele mooie dag en heb ik alles beneden opengezet om even goed door te luchten. Toen ik naar binnen liep kwam de wietgeur me tegemoet. Wat blijkt nu dat het uit mijn muren en plafond komt die ik 2 keer geverfd (wit) heb. Uit de muur die ik maar 1 keer gedaan heb (1 keer wit voor ondergrond en daarna een 2 keer grijs) lijkt het niet te komen.

Ik heb al ook 3 eerdere treads op klusidee gelezen en verschillende sites.
Ik heb zelfs al degene een pm gestuurd hoe zij het opgelost hebben. Op internet lees ik wel ideeën om het op te lossen, maar niet of het ook daadwerkelijk gelukt is.

Heeft iemand het in de praktijk meegemaakt of heeft een tip die ook echt bewezen werkt.

Alvast bedankt voor jullie input en moeite.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Bij de latex die ik gebruikt heb op de verdieping (ondergrond gipsplaat, gipsstuc en diepgrond) ook een wietlucht. Gaat vanzelf over. Kan wel even duren (paar maanden) :roll:
 

Schultz

  • #3
Hallo IJkenhout,

Bedankt voor je snelle antwoord. Werd er in die kamer continu geventileerd?
Ik vraag me ook af waar die reactie (stuc/verf of verf/verf) vandaan komt en of het schadelijk is (zit hier met 2 jonge kinderen)?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
De laatste slaapkamer heb ik afgelopen winter geschilderd. Ventilatie alleen met de roosters (afvoer via badkamer), de ramen hield ik dicht. Ik heb powerdek gebruikt, in die grote emmers.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu