Wietgeur in de kamer.

Brunoodb

 • #1
Verdergaand op: Geverfde muren "met een typische "wietgeur"?!
(zelfde probleem)

Wij trokken enkele maanden geleden in een alleenstaand huurhuis.
De vorige bewoonster had het huis in felle kleuren geschilderd.
De eigenaar heeft veel moeite gedaan om de boel terug wit te krijgen, en heeft er hoogstwaarschijnlijk stevig wat lagen witte verf tegenaan gegooid.

Probleem: wij zitten met een typische wietgeur in de slaapkamer.
Om misselijk van te worden.
1. Mijn vriendin is hoogzwanger, kan dit kwaad?
2. Ons babytje binnenkort: kan dit kwaad?
3. Hoe komt dit en hoe lossen we het op?

--> er zijn geen buren met vreemde hobby s... dus

Help????
 

Krunnie

Specialist Elektra
 • #2
Over de medische aspecten van deze geur kunnen wij geen uitspraak doen. Dat gaat wat te ver voor een klusforum. Hopelijk heeft u daar begrip voor.

U zou het advies uit de vorige draad kunnen overnemen en een isolerende verf gebruiken om de muur nog een keer mee af te dekken om op die manier de geurstoffen in de muur/verf te houden. Dat heeft toendertijd succes gehad.
 

Brunoodb

 • #3
Beste,

Dank voor uw snelle reactie.
Ik wist niet of het dekkende verfverhaal succesvol bleek.

Heeft u een voorstel van type & merk dekkende verf?

Groeten,
Bruno
 

Waldy

Specialist Zonwering
 • #4
Jaren geleden hebben wij een bijna binnenbrandje gehad, maar wel veel rookontwikkeling.
Deze rook geur zat in alles.
Toen is er bij ons een soort luchtbehandelingsapparaat een weekje bij ons in huis gezet, die een filterende werking had (had de geur van eucaliptus)

Dit hielp prima bij ons en de geur is er , naast alles afsoppen, door verdwenen.
Wellicht een idee
 

EGeen

 • #5
Verfproducten aanbevelen wordt er niet gedaan via dit forum. Ik kan u wel producten aanbevelen via PB, maar wellicht zijn deze niet bij u in de omgeving te verkrijgen. Ga naar uw verfspeciaalzaak en vraag om een isolerende latex. (het liefste op waterbasis).

(PS de oplosmiddelen "de lucht wellicht" zijn niet erg goed voor uw gezondheid. Ik weet over dit aspect weinig af, maar het lijkt me niet goed te zijn.)
 

renehi

 • #6
Wellicht was de vorige huurder van uw woning een goede gebruiker.

Wij hebben ook overigens ook in een woning gewoond welke een typische wietgeur had. De onderburen dealde en rookten erop los en de geur kwam via de meterkast naar boven. Wellicht dat iemand ook bij u in de buurt rookt? U had het erover dat u de raam open zette, in uw vorige topic, dat de kamer meer naar wiet ging ruiken.
 

EGeen

 • #7
Ps. Een kleine kans, maar er zouden middelen in uw betonnen muur kunnen zitten "geactiveerd" zijn doordat u deze muur weer hebt geverft. Een isoleerlatex zou nog steeds de beste oplossing kunnen zijn. Het is nog niet gezegd dat dit het oplost.

(een eventuele latex zou goed moeten zijn, enkel oude latex waarbij de geur is verdoezeld met ammoniak zou een geur/dekking/hechting kunnen aantasten)
 

Brunoodb

 • #8
@renehi - geloof me vrij, de vorige huurder was géén gebruiker. Zit hier op het Vlaamse platteland...
Het moet een vreemde chemische reactie zijn, en 'k maak me zorgen over 1. het wegkrijgen 2. de gezondheid van mijn baby & vrouw.

groeten
 

Krunnie

Specialist Elektra
 • #9
Drugstelers en gebruikers zitten overal, ook bij ons op het Kazachstaanse platteland. België zal niet anders zijn.

Als u zich zorgen maakt over de gezondheid van mensen dient u bij een instantie te zijn met kennis over volksgezondheid en toxicologie. In Nederland is dat het RIVM, in België kunt u mogelijk bij het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid in Brussel terecht.
 

H@ns

 • #10
Er wordt duidelijk aangegeven dat het zeer waarschijnlijk over een chemische reactie gaat, de term "wietgeur" is slechts een indicatie om het probleem te duiden.
Graag alle waarde oordelen achterwege laten en mee zoeken naar een oplossing als de kennis hiervoor aanwezig is.

De vraag of twee oplosmiddelen in reactie schadelijk kunnen zijn is geen medische vraag maar gewoon een vraag die mogelijk door een ervaren schilder beantwoord kan worden.
 

Krunnie

Specialist Elektra
 • #11
Er wordt verondersteld dat het mogelijk een chemische reactie zou kunnen zijn, maar de TS heeft geen van de verflagen zelf opgebracht en zegt alleen dat er waarschijnlijk stevig wat lagen verf tegenaan zijn gegooid. We weten dus niet welke producten het zijn, en of er überhaupt verschillende oplosmiddelen in het spel zijn.

Voor het maskeren van de geur zijn in het eerste deel van de draad al mogelijke oplossingen aangedragen. Dat is een vraag die valt binnen de reikwijdte van dit klusforum.

De belangrijkste vraag die overblijft is die m.b.t. van de gezondheid van vrouw en ongeboren vrucht. Dat zijn geen vragen die via een klusforum beantwoord kunnen worden. Ik ken tenminste niet een schilder die die verantwoording aandurft. Te veel onzekerheden en te veel consequenties bij een foute analyse. Dit is waar een (overheids)instantie op het gebied van toxicologie uitkomst moet bieden.
 

H@ns

 • #12
Hoe dan ook: het is aan de moderatoren van dit forum om te bepalen wat wel en niet binnen de doelstelling van het forum valt en niet aan de beantwoorders.
Dit medium heet internet en mensen zijn vrij om informatie te vergaren, of die informatie wel of niet nuttig en verantwoord is mogen ze vervolgens helemaal zelf bepalen.
 

Brunoodb

 • #13
Het medische dan achterwege gelaten, was mijn vraag vooral:
- Komt dit vaker voor?
- Hoe zou dit kunnen komen?
- Hoe los ik mijn probleem op.

Op die vragen denk ik een antwoord gekregen te hebben.
(Enkel de eerste vraag lijkt moeilijk)
Dus: dank, en ik gooi me op het schilderwerk dit weekend!

Met vriendelijke groeten
 

Fiesiekus

 • #14
Misschien kan je aan de eigenaar nog eens vragen welke verf hij heeft toegepast en of ie voor het verven zelf iets onaangenaams heeft geroken? Of weet de vorige bewoner meer over de toegepaste (felle) verflagen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu